فاکتورهای موفقیت محتوا در سئو
فصل دوم: فاکتورهای موفقیت محتوا در سئو
محتوا پادشاه است. این جمله را تا رسیدن به موفقیت در سئو، بارها و بارها خواهید شنید. در واقع، به همین دلیل است که جدول تناوبی فاکتورهای موفیقت سئو با عنصر “محتوا” آغاز می شود.
اگر محتوای خود را به درستی ایجاد کنید، زیرساخت محکمی برای پشتیبانی از دیگر تلاشهایتان در زمینه سئو، ایجاد کرده اید.
Cq: کیفیت محتوا – Content Quality
بیش از هر چیز دیگری، آیا محتوای با کیفیت تولید می کنید؟ اگر بخواهید برای محصولات خود بروشوری آماده کنید، آیا از همان مطالبی که در صدها سایت نوشته شده، استفاده می کنید و یا اینکه محتوایی که خودتان تولید کرده اید را در آن چاپ می کنید؟
آیا دلیلی وجود دارد که مردم زمان بیشتری در سایت شما وقت بگذرانند و مطالب سایتتان را بخوانند؟
آیا محتوای وب سیاتتان واقعا با ارزش است؟ آیا محتوایی است منحصر به فرد، متفاوت و مفید که کاربران آنها را در جایی دیگر پیدا نخواهند کرد؟
این سوالات را باید برای ارزیابی کیفیت محتوای وب سایتتان، از خودتان بپرسید. اینجا جایی برای خرابکاری نیست، چرا که محتوا سنگ بنایی است که تقریبا تمامی فاکتورهای دیگر سئو، به آن وابسته اند.
Cr: تحقیق در مورد کلمات کلیدی/محتوا – Content research/keyword research
شاید مهمترین فاکترو سئو بعد از تولید محتوای خوب، تحقیقات در مورد بهترین و مناسب ترین کلمات کلیدی است. شما باید محتوایی با ساتفاده از این کلمات کلیدی ایجاد کنید، کلمات و اصطلاحاتی که در واقعیت کاربران آنها را در موتورهای جستجو، وارد می کنند. باید محتوای شما پاسخی برای جستجوها یا کوئری های کاربران باشد.
به عنوان مثال، صفحه ای ممکن است از اصطلاح فنی ” جلوگیری از ملانوم” برای توصیه های پیشگیری از سرطان پوشت استفاده کند. در حالیکه کاربران از عبارت “نکات پیشگیری از سرطان پوست” در جستجوی خود استفاده کنند، بنابراین موتورهای جستجو این صفحه را نادیده میگیرند و آن را در رتبه بندی نتایج جستجو در نظر نمی گیرند. باید خود را به جای کاربران فرض کنید و در نظر بگیرید که ممکن است چه کلمات کلیدی ای را در موتورهای جستجو وارد کنند.
Cw: کلمات محتوا/استفاده از کلمات کلیدی Content words
با انجام تحقیقات در مورد کلمات کلیدی که پیش از این انجام داده اید، آیا واقعا این کلمات را در محتوای خود به کار گرفته اید؟ یا اگر قبل از انجام تحقیق، محتوایی با کیفیت ایجاد کرده اید، شاید وقت آن رسیده است که مجددا آن مطالب را مرور و ویرایش کنید.
اگر می خواهید صفحات شما برای کلمات کلیدی خاصی در نتایج موتورهای جستجو پیدا شوند، باید از این کلمات در صفحات مختلف وب سایت خود استفاده کنید.
برای بدست آوردن بهترین نتایج، باید چگالی کلمه کلیدی را بین ۰٫۵ تا ۲٫۵ درصد برسانید. یک لیست از کلمات کلیدی مرتبط با موضوع وب سایت خود تهیه کنید و در مطالب وب سایت به طور طبیعی از این کلمات استفاده کنید.
Cf: محتوای جدید و تازه Content freshness
موتورهای جستجو عاشق محتوای جدید و تازه هستند. شما نمی توانید صفحات و یا تاریخ انتشار صفحات سایتتان را هر روز به روزرسانی کنید و فکر کنید که اینکار یعنی این مطالب را جدیدا منتشر کرده اید و موتورهای جستجو علاقه مند به رتبه بندی آنها هستند. خیر! این تصور اشتباهی است. شما باید به طور پیوسته صفحات جدید ایجاد کنید و مطالب تازه در آن منتشر کنید. فقط به این دلیل که صفحات جدید منتشر می کنید دلیل نمی شود که در رتبه بندی موتورهای جستجو، رتبه بهتری به وب سایت شما داده شود. در اینجا انتشار محتوای تازه مهم است.
با این حال، گوگل چیزی به نام ” query deserved freshnes” دارد. اگر به طور ناگهانی جستجوی کلمه ای کلیدی بسیار محبوب شود و در مقابل سایر کلمات مشابه در آن زمینه همان روند جستجوی سابق خود را داشته باشند، گوگل QDF را بر روی آن کلمه کلیدی اعمال خواهد کرد و بررسی می کند که آیا محتوایی تازه درباره این موضوع منتشر شده است. اگر محتوای جدیدی وجود داشت، رتبه آن صفحه از محتوای تازه و جدید، در نتایج موتورهای جستجو ارتقاء می یابد.
اگر شما محتوایی مناسب در مورد موضوعی مناسب و در زمان مناسب منتشر کنید، QDF آن صفحه از سایت را در صدر نتایج نمایش می دهد، شما ممکن است از بودن در صدر نتایج برای روزها یا هفته ها لذت ببرید. فقط دقت کنید که بعد از آن رتبه صفحه شما ممکن است در نتایج جستجو تغییر کند. نگران نباشید شما کار اشتباهی انجام نداده اید، فقط ممکن است تازگی مطلب که موجب ارتقاء رتبه آن شده، از بین رفته باشد.
سایتها می توانند از طریق تولید محتوای مرتبط در فرصتی مناسب، از مزایای ارتقاء رتبه صفحه بخاطر تازگی مطلب منتشر شده، بهره ببرند.
Cv: جستجوی عمودی Vertical search
سایر فاکتورهای جدول تناوبی سئو، موفقیت برای محتوای صفحات وب سایت را در موتورهای جستجو پوشش می دهند. اما در کنار این فهرست از صفحات وب، اغلب نتایج عمودی هم نمایش داده می شوند. این نتایج از جستجوی عمودی موتورهای جستجو بر روی تصاویر، اخبار و ویدئو ها است. اگر شما محتوایی در این نواحی داشته باشید، ممکن است در بخش های خاصی از موتورهای جستجو نشان داده شوید.
برای اینکه با مفهوم جستجوی عمودی و افقی آشنا شوید مثالی از گوگل را بیان میکنم. گوگل یک موتور جستجوی منظم و دقیق است که محتوا را از بین صفحات وب جمع آوری می کند، به امید اینکه با تعداد زیادی از کوئری های عمومی در طیف وسیعی از موضوعات مطابقت داشته باشد. این مورد جستجوی عمودی است چرا که بر روی طیف وسیعی از موضوعات مختلف تمرکز می کند.
گوگل همچنین موتورهای جستجوی خاصی راه اندازی کرده است که بر روی تصاویر، اخبار و یا محتوای محلی تمرکز می کند. به این موارد جستجوی عمودی گفته می شود چرا که به جای پوشش دادن طیف وسیعی از علاقه مندی ها، بر روی یک بخش – یک قطعه عمودی از طیف وسیعی از منابع – تمرکز می کند.
هنگامیکه در گوگل جستجو می کنید، فهرستی از صفحات وب را دریافت می کنید. اما اغلب بخش های خاصی در نتایج هستند که ممکن است نتایج عمودی را به عنوان نتایج مرتبط نمایش دهند.
داشتن محتوایی که به خوبی در جستجوی عمودی اجرا شود می تواند موجب موفقیت محتوا در سئو شود. علاوه بر این می تواند به موفقیت صفحه وب شما در قرار گرفتن در نتایج بالا، منجر شود. بنابراین مطمئن شوید که در حال تولید محتوا برای جستجوی عمودی موتورهای جستجو هستید.
Ca: پاسخ های مستقیم Direct answers
موتورهای جستجو تلاش می کنند که پاسخ های مستقیم را در نتایج جستجو نمایش دهند. سوالاتی مثل “چرا آسمان آبی است” یا “رئیس جمهور چند سالشه” ممکن است پاسخ هایی به شما بدهد بدون اینکه نیاز داشته باشید که روی یکی از نتایج جستجو کلیک کنید.
موتورهای جستجو چگونه این پاسخ ها را پیدا می کنند؟ گاهی آنها این مطالب را از متن موسیقی ها و اشعار بدست می آورند. زمان های دیگر، آنها را مستقیما از محتوای صفحه وب سایت استخراج می کنند و یک بک لینک معتبر به آن می دهند.
در مورد اینکه آیا پاسخ مستقیم روی موفقیت یا عدم موفقیت محتوا در سئو موثر است، بحث های زیادی وجود دارد. علاوه بر این، اگر کسی پاسخ خود را در جوابهای مستقیم دریافت کند، ممکن است دیگر بر روی لینک مطلب شما در نتایج موتورهای جستجو کلیک نکند و وارد سایت شما نشود. بنابراین چه نفعی برای شما دارد؟
اینکه ما پاسخ مستقیم را به عنوان یکی از فاکتورهای موفقیت محتوا در سئو در نظر گرفتیم به دو دلیل است: اولا این نشانه اعتماد است و می تواند موجب بالا رفتن رتبه وب سایت برای سایر کوئری ها مرتبط باشد. دوما شواهدی وجود دارد که بیان می کند این روش موجب افزایش ترافیک وب سایت می شود.
مطلب مرتبط:
فصل اول: فاکتورهای مهم سئو
فصل سوم: معماری سایت و فاکتورهای موفقیت سئو
فصل چهارم: کد HTML و فاکتورهای موفقیت سئو
فصل پنجم: اعتماد، اوتوریتی و رتبه بندی جستجو
فصل ششم: ساخت لینک و رتبه بندی در موتورهای جستجو
فصل هفتم: شخصی سازی و رتبه بندی در موتورهای جستجو
فصل هشتم: تاثیر رسانه های اجتماعی در سئو
فصل نهم: راه های پیشگیری از جریمه شدن وب سایت