معماری سایت و فاکتورهای موفقیت سئو
ارسال شده توسط: احمد شفاپور نظرات: یک نظر

معماری سایت و فاکتورهای موفقیت سئو

معماری سایت و فاکتورهای موفقیت سئو

گروه بزرگ بعدی سئو onpage در جدول تناوبی فاکتورهای موفقیت سئو، معماری وب سایت است. معماری درست وب سایت می تواند به شما کمک کند که سئوی خوب و موفقی داشته باشید و تلاشهایتان در زمینه سئو نمود پیدا کند. در حالی که یک اشتباه در این بخش می تواند همه چیز را خراب کند.

Ac: توانایی خزیدن در سایت

موتورهای جستجو در وب سایت ها می خزند و با سرعتی باور نکردنی از صفحه ای به صفحه ای دیگر می روند. آنها یک کپی از صفحات وب سایت شما تهیه می کنند و در چیزی که به آن ایندکس گفته می شود را ذخیره می کنند. ایندکس درست مثل یک کتاب بزرگ از صفحات وب سایت هاست.

هنگامی که فردی جستجویی انجام می دهد، موتورهای جستجو این کتاب بزرگ را ورق می زنند. صفحاتی که بیشترین ارتباط را با موضوع دارند در رتبه های نخست به نمایش درمی آیند. برای اینکه کاربران بتوانند مطالب سایت شما را پیدا کنند، باید در این کتاب باشید. برای بودن در این کتاب، باید موتورهای جستجو بتوانند در سایت شما بخزند.

به طور کلی بیشتر سایتها مسئله ای با خزیدن موتورهای جستجو ندارند اما مواردی وجود دارد که می تواند باعث بروز مشکلات شود. به طور مثال، جاوا اسکریپت و فلش می توانند به طور بالقوه لینک ها را مخفی کنند. اینکار باعث می شود که برخی صفحات وب سایت و در نتیجه کلمات کلیدی موجود در این صفحات از دید موتورهای جستجو پنهان بماند.

به هر وب سایت، بودجه خزیدن داده می شود. یعنی موتورهای جستجو بر اساس قابل اعتماد بودن و اعتبار وب سایت، هر روز یک زمان تقریبی را برای خزیدن در وب سایت صرف می کنند. سایت های بزرگتر باید به دنبال بهبود خزش سایت خود باشند تا اطمینان حاصل کنند که خزنده ها در صفحات مناسبی می خزند. استفاده از robots.txt، ساختار لینک های داخلی و استفاده از پارامترهای URL خاص به موتورهای جستجو می گوید که در کدام صفحات نخزد و این می تواند کارایی خزیدن را بهبود بخشد.

با این حال، اغلب می توان به سادگی از بروز مشکلات خزیدن جلوگیری کرد. به علاوه، این تمرین خوبی است تا از سایت مپ در هر دو قالب HTML و XML استفاده کنید. این باعث می شود که موتورهای جستجو خیلی راحت در سایت شما بخزند. به یاد داشته باشید که در طراحی وب سایت، طراحی موتور جستجو پسند همانند طراحی انسان پسند است.

Am: موبایل دوست بودن

بیشتر جستجوهای گوگل روی دستگاه های موبایل انجام می شود تا دسکتاپ. به این دلیل، جای تعجب نیست که گوگل برای سایت هایی که موبایل دوست هستند ارزش بیشتری قائل است و رتبه بندی بهتری در جستجوهای موبایل دارند. بینگ نیز همین کار را می کند.

بنابراین وب سایت خود را باید موبایل دوست طراحی کنید. اگر بتوانید رضایت بازدیدکنندگان که از طریق موبایل جستجو می کنند را بدست آورید، شانس رتبه بندی خود را در رتبه بندی موتورهای جستجو افزایش می دهید. به علاوه اگر یک اپلیکیشن برای وب سایت خود داشته باشید، سعی کنید از ایندکس اپلیکیشن و لینک کردن به آن استفاده کنید.

Ad: تکراری/متعارف

گاهی اوقات این کتاب بزرگ (ایندکس جستجو)، شلوغ می شود. موتور جستجو با ورق زدن این کتاب، صفحاتی را پیدا می کند که به طور مجازی محتوایی شبیه به هم دارند. در این شرایط پیدا کردن محتوای مناسب و مرتبط، از بین تمامی این صفحات کار دشواری است. و این شرایط اصلا خوب نیست.

شرایط زمانی بدتر می شود که فردی به نسخه های متعدد از همان صفحه لینک دهد. این لینک ها که نشانگر اعتماد و اعتبارند، به طور ناگهانی در بین نسخه های مختلف تقسیم می شوند. نتیجه درک تحریف شده از ارزش واقعی سایت است.به همین دلیل است که متعارف بودن بسیار مهم است.

شما تنها یک نسخه از یک صفحه را باید در دسترس موتورهای جستجو قرار دهید.

روش های بسیاری برای ایجاد نسخه تکراری از یک صفحه وجود دارد. یک سایت ممکن است هم نسخه www و هم نسخه بدون www داشته باشد که روی آن یکی ریدایرکت شده است. یک وب سایت تجارت الکترونیک ممکن است اجازه ایندکس کردن همه صفحات را بدهد. همانطور که راه های زیادی برای ایجاد URL های تکراری وجود دارد، روش های بسیاری نیز برای آدرس دهی به آن وجود دارد. پیاده سازی درست ریدایرکت ۳۰۱، استفاده از تگ های rel=canonical، مدیریت پارامترهای URL و استراتژی های صفحه بندی موثر می تواند در اجرای یک وب سایت معتبر و مطمئن به شما کمک کند.

As: سرعت سایت

گوگل می خواهد وب را به مکانی سریعتر تبدیل کند و اعلام کرده است که سایت های پر سرعت امتیازات و رتبه بندی بهتری نسبت به سایتهای کندتر دریافت می کنند.

با وجود این، اگر وب سایت خود را به گونه ای طراحی کنید که سرعت قابل توجهی داشته باشد، باز هم تضمینی وجود ندارد که در نتایج بالای موتورهای جستجو قرار بگیرید. سرعت یکی از فاکتورهای جزئی است که طبق گفته گوگل، یک مورد از ۱۰۰ مورد کوئری را تحت تاثیر قرار می دهد.

اما سرعت می تواند سایر عوامل را تقویت کند و در واقع دیگر عوامل را بهبود می بخشد. این روزها بیشتر مردم حوصله صبر کردن ندارند، خصوصا زمانیکه با موبایل به جستجو در اینترنت می پردازند. بنابراین به سراغ سایت هایی می روند که سرعت بارگزاری آنها سریعتر است. وب سایت خود را به گونه ای طراحی کنید که سرعت بارگزاری بالایی داشته باشد. در این صورت هم موتورهای جستجو و هم کاربران سایت شما را تحسین خواهند کرد.

Au: آیا URL های شما توصیفی هستند؟

بله. کلماتی که در نام دامنه و یا URL صفحه مورد نظر یافت می شوند، می توانند به رتبه بندی بهتر وب سایت شما کمک کنند. این یک فاکتور اصلی نیست اما داشتن کلمات توصیفی در URL برایتان مهم است، آن را انجام دهید.

Ah: HTTPS/ وب سایت امن

گوگل دوست دارد تمامی سرورهای وب از امکان HTTPS استفاده کنند تا امنیت بیشتری را  برای کاربران فراهم کنند. برای اینکه این اتفاق رخ دهد، گوگل وب سایتهایی که از HTTPS استفاده می کنند را در رتبه بندی بهتری قرار می دهد.

همانند ارتقاء سرعت وب سایت، این فاکتور نیز به تنهایی باعث ارتقاء رتبه بندی وب سایت نخواهد شد. وجود این فاکتور به تنهایی تضمینی برای بدست آوردن بالاترین رتبه بندی در نتایج نیست. اما اگر در مورد داشتن یک سایت امن فکر می کنید، این فاکتور به شما کمک خواهد کرد.

مطلب مرتبط:

فصل اول: فاکتورهای مهم سئو

فصل دوم: فاکتورهای موفقیت محتوا در سئو

فصل چهارم: کد HTML و فاکتورهای موفقیت سئو

فصل پنجم: اعتماد، اوتوریتی و رتبه بندی جستجو

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *