نکات کلیدی بهینه سازی محتوای وب سایت
محتوا کلید فاکتورهای رتبه بندی گوگل است. محتوا یکی از قویترین سیگنال های رتبه بندی گوگل است. با این حال هنوز بسیاری از بازاریابان برای ایجاد محتوای درست مشکل دارند. طول می کشد تا یاد بگیرید که پست های بیشتر از ۳۰۰ کلمه ایجاد کنید، آن را بهینه کنید و نشر دهید تا بتوانید رتبه بهتری کسب کنید. این بخش عالی ترین قسمت محتوا برای رتبه بندی در SERP است. با هر متنی که منتشر می کنید باید بتوانید به یک سوال ساده پاسخ دهید:
چرا این محتوا را منتشر می کنید یا دلیل شما برای انتشار این متن چیست؟
مهم است که هدفی برای ایجاد محتوا داشته باشید. معمولا محتوایی که منتشر می کنید می تواند یکی از دلایل زیر را داشته باشد:
- برای رتبه بندی در SERP
- برای بدست آوردن بک لینک
- برای آموزش به مخاطبان سایت
- برای تعامل با کاربران شبکه های اجتماعی
- برای تولید محتوای جدید در اینترنت
همیشه بین فرمت محتوای انتخابی برای هر هدف چندین تقاطع وجود دارد. با این حال، مهم است که کاملا درک کنید که هدفتان از تولید این محتوا چیست و قطعا این چرایی بر روی تولید محتواهای بعدی تاثیر می گذارد.
نکات کلیدی بهینه سازی محتوای وب سایت
در ادامه نکات کلیدی بهینه سازی محتوای وب سایت را معرفی می کنیم:
انتخاب کلمات کلیدی هدفمند
تحقیق در مورد کلمات کلیدی همیشه باید نقطه شروع هنگام نوشتن محتوا باشد. مهم است که چگونه کلمات کلیدی هدفمند را در محتوای خود به کار بگیرید. قبل از شروع به نوشتن نیاز دارید که تعیین کنید سنگ بنای نوشته شما چیست (تعیین موضوع اصلی محتوا). سپس به آن شاخ و برگ دهید. برای این کار باید از کلمات کلیدی به عنوان نقشه راه استفاده کنید.
می توانید از ابزارهایی همانند Google’s Keyword Planner یا Moz’s Keyword Explorer استفاده کنید. تا مشخص کنید که کاربران در مورد موضوع انتخابی شما از چه کلمات کلیدی ای در موتورهای جستجو استفاده می کنند. بدون برنامه به ایجاد محتوا نپردازید، یک برنامه بر اساس مجموعه کلمات کلیدی ای که بدست آوردید، ایجاد کنید و باید از همان ابتدا کلمات کلیدی خاصی را هدف قرار دهید.
این باید اساس محتوای شما باشد و کلمات کلیدی انتخابی بر روی سایر فاکتورهای on-page تاثیر می گذارد.
زمان بگذارید و به طور کامل تحقیق کنید، درک کنید که اگر سنگ بنای نوشته خود را در حال حاضر بر روی فلان کلمات کلیدی متمرکز کنید، در آینده چه چیزی می تواند به شاخه بندی محتوای شما کمک کند.
Friendly URL موتور جستجو
در سال ۲۰۰۸ مت کاتس اعلام کرد که URL های با ۳ تا ۵ کلمه بهینه هستند و اگر بیشتر از این مقدار باشد، الگوریتم های گوگل معمولا اعتبار کمتری به این URL ها می دهد.
مهم است که بدانیم ساختار URL تمیز و محبوب موتورهای جستجو به همان اندازه برای کاربران هم مفید است. به عنوان مثال دو URL زیر را در نظر بگیرید:
روی کدامیک کلیک می کنید؟ قطعا اولی را انتخاب می کنید. چرا؟ به این دلیل ساده است که شما می توانید از روی URL متوجه شوید که محتوای آن راجع به چه چیزی است. اولین قانون ساختاری URL ها این است که همیشه از ساختارهای پیچیده و گیج کننده اجتناب کنید و از کلمات کلیدی بهینه شده و URL کوتاهتر استفاده کنید.
گوگل می گوید: زمانی که دو URL با محتوای یکسان داشته باشیم، سعی می کنیم URL ای که کوتاهتر است را در رتبه بهتری در نتایج موتورهای جستجو نمایش دهیم.
مطمئن شوید که URL شامل کلمه کلیدی مورد هدف شما می باشد. به عنوان مثال اگر دو URL زیر را داشته باشیم گوگل به اولی رتبه بهتری می دهد:
بهینه سازی تگ تایتل (برچسب عنوان)
برچسب عنوان یک صفحه یکی از مهمترین عناصر سئوی on-page است که درست کردن آن نیز بسیار ساده است.
بهترین نقطه برای شروع زمانی که برچسب عنوان بهینه شده را بر اساس کلمات کلیدی هدفمند می نویسید. شما باید مطمئن شوید که کلمات کلیدی اصلی را در شروع برچسب عنوان صفحه قرار گرفته است و اندازه برچسب عنوان باید زیر ۶۰ کاراکتر باشد. برچسب عنوان گوگل در حال حاضر حداکثر تا ۶۰۰ پیکسل نمایش داده می شود که تقریبا برابر با ۶۰ کاراکتر است. شما می توانید از ابزار برچسب عنوان MOZ برای بررسی برچسب عنوان، استفاده کنید.
برای مثالی که در بخش قبلی زدیم می توانیم برچسب عنوان بهینه شده زیر را در نظر بگیریم:
<title>New York City Guide | Where To Visit, Eat & Stay In 2018</title>
در ابتدای عنوان از کلمات کلیدی اصلی استفاده کردیم و پس از آن از توضیحات و تاریخ برای افزایش نرخ کلیک استفاده کرده ایم.
بهینه سازی متا تگ توضیحات
احتمالا تعجب خواهید کرد که چرا ما متا تگ توضیحات را به عنوان یکی از المان های ضروری برای یک صفحه کاملا بهینه شده معرفی کرده ایم، در حالیکه گوگل سالها پیش استفاده از آن را به عنوان یکی از فاکتورهای رتبه بندی متوقف کرده است.
تنها به یک دلیل: CTR (Click Through Rate)
متای توضیحات، توضیحات قابل رویتی است که در SERPها نمایش داده می شود.
اگر متای توضیحات به خوبی نوشته شده باشد می تواند نرخ کلیک یا CTR را افزایش دهد. به طور بالقوه متای توضیحات یکی از فاکتورهای رتبه بندی محسوب می شود که در زمان دوئل بین نتایج موتورهای جستجو به کار می رود.
مطمئن شوید که متای توضیحات طولی کمتر از ۱۶۰ کاراکتر داشته باشد چرا که اگر بیشتر از این مقدار باشد به طور خودکار گوگل اضافی آن را نمایش نمی دهد.
مطمئن شوید که از کلمات کلیدی هدفمند در متای توضیحات استفاده کرده اید و آن را طوری نوشته اید که حاوی اطلاعات سودمند است و باعث می شود که کاربر روی این لینک کلیک کند. همچنین می توانید از اطلاعات تماس مانند شماره همراه در متای توضیحات استفاده کنید.
مثال شهر نیویورک:
<meta name=”description” content=”آیا قصد دارید در سال ۲۰۱۸ به شهر نیویورک سفر کنید؟ راهنمای شهر نیویورک را برای پیدا کردن بهترین تفریح گاه ها و مکان های دیدنی، بهترین رستوران ها، بهترین کافه ها و بهترین اقامتگاه ها بررسی کنید.” />
بهینه سازی برچسب H1
برچسب h1 باید تیتر اصلی در هر صفحه باشد که معمولا در cms های مختلف همان بخش عنوان صفحه یا عنوان نوشته است. اگر از وردپرس استفاده می کنید این قسمت معمولا همان فیلد enter title here است:
برای ایجاد برچسب h1 بهینه شده، در اغلب موارد باید به سادگی از کلمات کلیدی هدفمند اصلی با دیگر تعریف کننده های مهم استفاده کنید.
به عنوان مثال برای راهنمای شهر نیویورک، برچسب h1 را می توانیم به شکل زیر تعریف کنیم:
<h1>راهنمای شهر نیویورک</h1>
با این حال، اگر به تیتر h1 بعد از کلمات کلیدی هدفمند و اصلی، برای دستیابی به رتبه بهتر، اصطلاحات متنوع دیگری اضافه کنیم کار اشتباهی نیست.
به عنوان مثال می توانید برچسب h1 را به صورت زیر بهینه سازی کنید:
<h1>راهنمای شهر نیویورک-بهترین مکانهای تفریحی، رستوران ها و اقامتگاه ها در سال ۲۰۱۸</h1>
متوجه شده اید که این تقریبا همان چیزی است که در برچسب عنوان صفحه از آن استفاده کرده ایم.
آخرین تاریخ به روزرسانی
وقتی در گوگل عنوان “راهنمای شهر نیویورک” را وارد می کنید، با نتایج زیر سروکار دارید:
کدام نتیجه شما را جذب می کند؟ شاید یکی از فاکتورهایی که سبب می شود شما بر روی یکی از نتایج جستجو کلیک کنید، تاریخ به روزرسانی باشد، معمولا دومین یا سومین نتیجه.
به عنوان یک کاربر موتور جستجو، همیشه می خواهیم مطمئن شویم که محتوای به روزتری درباره این موضوع وجود دارد. واقعیت این است که در بسیاری موارد، تاریخ به روزرسانی در کنار نتایج جستجو نمایش داده نمی شود و باید با استفاده از پلاگین ها و ماژولهای مربوط به cms تاریخ به روزرسانی صفحه یا محتوا را قابل مشاهده کنید.
اگر از cms وردپرس استفاده می کنید با استفاده از افزونه WP Last Updated Date می توانید این کار را انجام دهید.
کلمات کلیدی مورد هدف در پاراگراف اول
هشدار: سعی نکنید کلمات کلیدی مورد هدف خود را به زور در پاراگراف اول بگنجانید. اگر چه اهمیت دارد که از کلمات کلیدی اصلی در داخل متن استفاده کنید اما این کار باید به صورت طبیعی انجام شود. توصیه می شود که از کلمات کلیدی در پاراگراف اول متن و در حالت ایده آل در ۱۰۰ کلمه اول از آنها استفاده کنید.
بهینه سازی تگ های h2
قبلا نحوه استفاده از تگ h1 را به عنوان تیتر صفحه توضیح داده بودیم، اما در هر صفحه از سایت باید از تگ h2 و سایر تگ های h3 تا h6 نیز در صورت نیاز استفاده کنید. بایستی در هر صفحه از وب سایت از تگ های h1 تا h6 به صورت سلسله مراتبی استفاده کنید. یعنی مهمترین عنوان هر صفحه را با تگ h1 مشخص کنید. اگر محتوای صفحه دارای بخش های مختلفی است، هر بخش را با تیتر مشخص یا تگ h2 متمایز کنید. اگر در داخل هر بخش زیر شاخه ای وجود دارد آنها را با تگ h3 مشخص نمایید و به همین ترتیب.
می توانید در تگ h2 به طور طبیعی از کلمات کلیدی استفاده کنید. به مثال زیر دقت کنید:
<h2>راهنمای گردشگری به شهر نیویورک</h2>
استفاده از تصاویر و ویدئو
استفاده از تصاویر و ویئو داخل محتوای صفحه، تاثیر مثبتی بر روی زمان ماندگاری کاربر در صفحه دارد. ۸۰ درصد از بازاریابان می گویند که ویدئو زمان مادنگاری کاربران در وب سایتشان را افزایش داده است. استفاده از تصاویر اینفوگرافیک و نمودارها باعث می شود محتوا راحت تر خوانده و تفهیم شود. این یک واقعیت انکارناپذیر است که انسانها اغلب به کمک تجسم محتوا بهتر می آموزند. بنابراین ما می توانیم برای افزایش محبوبیت در بین کاربران، از محتوای تصویری استفاده کنیم و به بک متن ساده بسنده نکنیم.
به عقیده متخصصین سئو، محتوایی که کاربران بیشتری جذب کند تاثیر بیشتری بر روی زمان ماندگاری کاربر در وب سایت خواهد داشت. و از دیدگاه موتورهای جستجو، هر چه کاربر در وب سایت زمان بیشتری را صرف کند، آن محتوا مفیدتر است نسبت به وب سایتی که کاربر در آن زمان کمتری می گذراند و به صفحه SERP باز می گردد.
استفاده از کلمات کلیدی با ارتباط معنایی
کلید موفقیت رتبه بندی محتوا، نشان دادن ارتباط است و این کار را باید انجام دهید. استفاده از کلمات کلیدی با ارتباط معنایی در سرایر محتوا، اهمیت دارد. قبل از الگوریتم گوگل پاندا و خرمگس، دنیای جستجو بیش از حد در چگالی کلمات کلیدی غرق شده بود.
خوشبختانه این مربوط به گذشته است. در اغلب موارد، هنگامیکه به طور طبیعی متنی را برای وب سایت خود می نویسید، از لغات و عباراتی که ارتباط معنایی با یکدیگر دارند در سراسر محتوای خود استفاده می کنید. با این حال ممکن است از ابزارهایی همانند LSIGraph استفاده کنید. این ابزار به شما لغات و اصطلاحاتی که ارتباط معنایی با کلمات کلیدی اصلی محتوای شما دارند ایده هایی می دهد.
طراحی اولیه چیدمان موبایل
گوگل اعلام کرده است که از ماه مارس ۲۰۱۸ وب سایت هایی که نسخه ویژه برای طرح موبایل دارند، در رتبه های بهتری قرار می دهد. بنابراین وب سایت هایی که ریسپانسیو هستند در رتبه های بهتری قرار می گیرند، با این حال باید دقت کنید که محتوایی که تولید می کنید در نسخه های موبایل چگونه نمایش داده می شود.
برای مطالعه بیشتر در این زمینه مقاله تاثیر طراحی سایت بر سئو را مطالعه نمایید.
لینک های خروجی
تا چندی پیش، سئو کاران از ایجاد لینک خارجی به محتوای خارجی ترس داشتند. چرا؟ به دلیل نگرانی از leaking PageRank. این گرایش بر اساس این تفکر بود که تا جایی که امکان دارد pagerank به محتوای داخلی وب سایت وابسته باشد و از ایجاد لینک خارجی ممانعت شود. این دیدگاه در حال حاضر بی معنی است.
از ایجاد لینک خارجی نترسید. اگر منبعی را ذکر می کنید، به آن لینک دهید. این نه تنها به کاربر کمک می کند که مطالب بیشتری راجع به موضوع بخواند که به موتورهای جستجو اجازه می دهد ارتبط بین محتوایی که به ان لینک داده اید را بهتر درک کنند.
فقط دقت کنید که به منابع معتبر لینک دهید. پیشنهاداتی که به شما پول پرداخت می کنند تا به وب سایت آنها لینک دهید را هرگز قبول نکنید.
اساسا پیوند به هر منبعی که باعث می شود محتوای شما ارزشمندتر شود و کار را برای کاربر آسانتر می کند، و باعث می شود که کاربران مجبور نباشند برای کسب اطلاعات بیشتر در موتورهای جستجو به دنبال منابع بیشتری باشند، از نظر گوگل دارای ارزش است.
لینک های داخلی
ایجاد لینک داخلی به دیگر صفحات وب سایت یک امر ضروری است. لینک های داخلی روشی کلیدی برای هدایت کاربران و موتورهای جستجو به دیگر مطالب وب سایت است و کمک می کند که صفحات کلیدی دیگر نیز به این واسطه بازدید شوند. به زبان ساده تر، اگر در محتوای صفحه وب سایت به موضوعی اشاره کرده اید که قبلا صفحه و یا نوشته ای درباره آن داشته اید، لینک داخلی ایجاد کنید و به آن صفحه لینک دهید.
چه تعداد لینک داخلی می توانیم در داخل یک صفحه ایجاد کنیم؟ هیچ قانون خاصی در این مورد وجود ندارد. تنها سعی کنید لینک های شما هدفدار و با معنی باشد و از اینکه بخواهید به زور لینک داخلی ایجاد کنید بپرهیزید.
Page Speed یا سرعت صفحه وب سایت
در حال حاضر سرعت صفحه وب سایت یکی از فاکتورهای رتبه بندی موتورهای جستجو برای موبایل است. بیشتر از محتوا، سرعت صفحه وب سایت است که باعث رضایت کاربران می شود. در هر صورت، باید مطمئن شوید که راهکارهایی برای تاثیر گذاشتن بر افزایش سرعت صفحه وب سایت در نظر گرفته اید.
از نظر محتوا، تصاویر بیشترین تاثیر را بر روی سرعت صفحه وب سایت دارند بنابراین در قدم اول باید تصاویر را بهینه سازی کنید. شما می توانید از ابزارهایی همانند Google’s PageSpeed و GTmetrix برای تست سرعت صفحه وب سایت استفاده کنید.
لینک اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی
در حالیکه اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی از فاکتورهای مستقیم رتبه بندی در موتورهای جستجو نیست، اما یکی از مهم ترین راهکارها برای اشتراک گذاشتن مطالب وب سایت در بین خوانندگان است. با اضافه کردن لینک های اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی برای هر صفحه، این امکان را به کاربران می دهید تا به سادگی مطالب شما را با دیگران به اشتراک بگذارند.
در حال حاضر قالب های وب سایت به گونه ای طراحی می شوند که امکان اضافه کردن لینک های شبکه های اجتماعی را برای مدیر وب سایت فراهم می کنند.
محتوای آموزشی مفصل و منحصر به فرد
آخرین نکته در رابطه با طول محتوای منتشر شده است.
معمولا سوال می شود که طول محتوای هر صفحه حداقل چقدر باشد؟ پاسخ این سوال کمی سخت است.
گوگل حداقل طول ۳۰۰ کلمه را برای هر صفحه در نظر گرفته است با این حال همه چیز بستگی به این دارد که چقدر محتوایی که منتشر می کنید نسبت به رقیبان ارزش بیشتری دارد.
محتوایی که منتشر می کنید باید موضوع اصلی را به خوبی پوشش دهد و به سوالاتی که در ذهن خواننده ایجاد می شود پاسخ دهد یا اصطلاحا محتوای شما باید عمق داشته باشد.
دیدگاهتان را بنویسید