چک لیست سئو راهنمای وبمستران
چک لیست سئو راهنمای وبمستران – با انجام تمامی این مراحل می توانید اطمینان حاصل کنید که وب سایت برای موتورهای جستجو به طور کامل بهینه شده است.
چک لیست سئو راهنمای وبمستران
– ثبت نام در گوگل سرچ کنسول GSC
سرچ کنسول مکانی است که شما می توانید بر عملکرد وب سایت خود نظارت کنید، مشکلات وب سایت را شناسایی کنید و بر روی بک لینک ها نظارت کنید. همچنین از این طریق گوگل با شما ارتباط برقرار می کند تا موارد اشتباه را در وب سایت خود برطرف کنید.
در بخش مواردی که باید تنظیم کنید و به طور مرتب آنها را چک کنید، ذکر میکنیم:
- دامنه مورد نظر خود را تعیین کنید: آیا می خواهید وب سایت شما در نتایج جستجوی گوگل با پسوند www یا بدون www نمایش داده شود؟
- بهینه سازی کدهای HTML: در این قسمت سرچ کنسول گوگل برای بهینه سازی متا تگ توضیحات و برچسب های عناوین پیشنهاد می دهد. همچنین محتواهایی که قابل ایندکس شدن نیستند را معرفی می کند.
- لینک ها به وب سایت شما: در اینجا می توانید دامنه هایی که به وب سایت شما لینک داده اند و همچنین صفحات وب سایت هایی که شما به آنها لینک داده اید را ببینید.
- جریمه دستی گوگل: در بخش manual action گوگل به شما می گوید که آیا وب سایت شما و یا صفحه ای از آن شامل جریمه دستی گوگل (وضعیت پنالتی) می شود یا خیر.
- هدف بین المللی: در این بخش می توانید مخاطبان خود را بر اساس کشور و یا زبان هدف گذاری کنید.
- وضعیت ایندکس: این بخش صفحاتی از وب سایت را که در گوگل ایندکس شده اند را شناسایی کنید. شما می توانید لیست صفحاتی از وب سایت که توسط روبات های گوگل بلاک شده اند و یا حذف شده اند را مشاهده کنید.
- ارورهای crawl: در این بخش می توانید گزارشی از تمامی خطاهایی که گوگل هنگام خزیدن در وب سایت شما طی ۹۰ روز اخیر پیدا کرده است را مشاهده کنید.
- ویرایشگر robots.txt: در اینجا می توانید فایل robots.txt وب سایت را ویرایش کنید و یا خطاهای آن را بررسی کنید. در انتهای صفحه خطاهای احتمالی و یا هشدارها را برای شما نمایش می دهد.
اگر می خواهید در مورد گوگل وبمستر تولز بیشتر بدانید می توانید به مقاله آموزش گوگل وبمستر تولز مراجعه کنید.
– ثبت نام در گوگل آنالایتیکس
گوگل آنالایتیکس یکی از سرویس های رایگان گوگل است که به کمک آن می توانید ترافیک وب سایت را ردیابی و گزارشگیری کنید. گزارشی از تعداد بازدیدکنندگان وب سایت، عملکرد کمپین به خصوص و مدت زمان سپری شده در وب سایت توسط هر کاربر را به صورت نمودارهای گرافیکی نمایش می دهد.
مطمئن شوید که گوگل آنالایتیکس و یا پکیج آنالایتیکس که استفاده می کنید از اولین روز، تنظیم و آماده شده باشد تا بتوانید ترافیک وب سایت خود را مقایسه و تجزیه و تحلیل کنید.
اگر می خواهید در مورد گوگل آنلایتیکس بیشتر بدانید به مقاله آموزش گوگل آنالایتیکس مراجعه کنید.
– بهینه سازی سرعت وب سایت
برای تست سرعت وب سایت می توانید از ابزارهای مختلفی همچون gtmetrix استفاده کنید. این ابزارها وب سایت شما را از نظر سرعت بررسی می کنند و عواملی که باعث افت سرعت می شوند را شناسایی می کنند و توصیه هایی برای بهینه سازی سرعت وب سایت ارائه می کنند.
می توایند برای دریافت اطلاعات بیشتر و کار با gtmetrix به مقاله آموزش کار با gtmetrix مراجعه کنید.
–عنوان صفحه
- عناوین صفحات باید طولی بین ۵۰ تا ۶۰ کاراکتر داشته باشند. این طول شامل فضاهای خالی نیز می شود.
- سعی کنید مهمترین کلمات کلیدی را در ابتدای برچسب عنوان قرار دهید و کم اهمیت ترین آنها را در انتهای عنوان صفحه قرار دهید.
- اگر نام شرکت یا فروشگاه شامل کلمات کلیدی نیست، می توانید آن را در انتهای تگ عنوان قرار دهید.
- عناوین صفحات باید متفاوت باشند و تکراری نباشند.
- مدام کلمات کلیدی را به شکل های مختف در عناوین صفحات تکرار نکنید. این کار تاثیری منفی در بازدید در موتورهای جستجو خواهد داشت.
- عنوان صفحه باید دقیقا توصیفی از محتوای صفحه باشد.
- از تکرار بیش از حد کلمات کلیدی در عنوان صفحه پرهیز کنید.
–توضیحات متا
- مطمئن شوید که مهم ترین کلمات کلیدی در توضیحات متا نمایش داده می شود.
- آن را خوانا و روان بنویسید.
- طول توضیحات متا باید بین ۱۳۵ تا ۱۶۰ کاراکتر باشد. اگر طول آن بیشتر از این مقدار باشد، موتورهای جستجو بیشتر از این مقدار را نمایش نمی دهند. بنابراین سعی کنید کلمات کلیدی را در ابتدای توضیحات متا بگنجانید.
- توضیحات متا نباید تکراری باشند. یعنی دو صفحه مختلف از یک سایت نباید توضیحات متای مشابه داشته باشد.
-سرفصل ها
عنوان مقاله باید طولی کمتر از ۵۵ کاراکتر داشته باشد تا مطمئن شوید که به طور کامل در لیست نتایج موتورهای جستجو نمایش داده شود. سعی کنید تا حد امکان سرفصل ها را سرزنده، جذاب و توصیفی نامگذاری کنید.
-برچسب های H1 تا H6
سرفصل مطلب باید با تگ H1 مشخص شود، مطلب شما باید با زیرتیترهای H2، H3 و … مشخص شود. باید تمامی تیترها و زیر تیترها با ترتیب نزولی و منطقی مورد استفاده قرار گیرند.
-بهینه سازی تصاویر وب سایت
مطمئن شوید که تصاویر وب سایتتان همگی بهینه سازی شده اند. تصاویر نباید خیلی بزرگ باشند، چرا که سرعت لود را بسیار کاهش می دهند. بخش های عنوان تصویر و Alt-text یا متن جایگزین را برای تمامی تصاویر باید پر کنید.
اطلاعات بیشتر برای سئو کردن تصاویر سایت را می توانید در مقاله آموزش سئو تصاویر بخوانید.
-نقشه سایت XML یا نقشه سایت HTML
اطمینان حاصل کنید که وب سایت شما نقشه سایت دقیق در هر دو فرمت XML و HTML دارد تا مطمئن شوید که ایندکس سازی توسط گوگل به طور کامل و درست انجام شده است.
-صفحات موبایل سریع – AMP
اگر از پروژه برای بارگزاری سریعتر صفحات وب سایت در موبایل استفاده می کنید، مطمئن شوید که به درستی رندر می شوند. می توانید از ابزار Search Console AMP برای بررسی درستی آن استفاده کنید.
-گواهینامه امنیت
اگر در وب سایت خود امکان فروش آنلاین دارید یا در وب سایت خود فرم هایی دارید که اطلاعات شخصی کاربران را ثبت می کنند، شما قطعا نیاز دارید گواهینامه برای اعتماد مانند ای-نماد یا ساماندهی را دریافت کنید.
-محتوای تکراری
- اگر در وب سایت خود محتوای تکراری دارید، ریدایرکت ۳۰۱ را بر روی آن تنظیم کنید. بنابراین گوگل فقط صفحه ای که شما مشخص کرده اید ایندکس می کند.
- اطمینان حاصل کنید که گوگل دامنه ای که شما مشخص کرده اید را ایندکس می کند. به عنوان مثال دامنه وب سایت را یا با پیشوند www یا بدون آن ایندکس کرده است. چرا که ممکن است گوگل وب سایت شما را با www و بدون www دو نسخه متفاوت و دو سایت جداگانه در نظر بگیرد و هر دو را ایندکس کند. در این صورت صدمه ای جدی به سئو وب سایت شما وارد می شود.
- اگر محتوای وب سایت دیگری را در وب سایت خود دوباره منتشر کرده اید (با اجازه کپی)، مطمئن شوید که تگ rel=canonical روی صفحه ای که به منبع اصلی لینک شده است، وجود دارد.
-خصوصیت nofollow برای لینک های خارجی
خصوصیت rel=“nofollow” را به لینک هایی که نمی خواهید رباتهای موتورهای جستجو آنها را دنبال کنند اضافه کنید.
-داده های ساختار یافته را بررسی کنید
بخش Structured Data در سرچ کنسول شامل اطلاعاتی درباره همه عناصر داده ساختار یافته از طرح نشانه گذاری تا میکروفرمت های دیگر که گوگل در وب سایت شما مشخص کرده است، می شود. در این قسمت تمامی خطاها را بررسی کنید. اگر بر روی Data Types’ کلیک کنید به شما دقیقا نشان می دهد که کدام URL شامل نشانه گذاری خاصی است و زمانی که آن را شناسایی کرده است را نیز به شما نشان می دهد.
-کدهای خطای پاسخگو مربوط به سرور یا وب سایت
کدهای پاسخگو، از قبیل ۴۰۰، ۴۰۳، ۴۰۴، ۵۰۰ و ۵۰۳ باید همگی به طور کامل مورد بررسی قرار بگیرند. اگر تعداد زیادی نتیجه ۴۰۴ را از لینک های داخلی وب سایت دیدید، فورا لینک های مشکل دار را اصلاح کنید.
مطمئن شوید که تمامی ریدایرکت های ۳۰۱ به درستی کار می کنند و از ریدایرکت های ۳۰۲ یا ۳۰۷ جلوگیری می کند.
-لینک های داخلی
آیا از لینک های داخلی به شیوه موثر استفاده می کنید؟ در هر صفحه از وب سایت باید حداقل یک لینک داخلی مرتبط وجود داشته باشد. البته تعداد لینک داخلی بستگی به نوع و طول محتوا دارد. یعنی هر چقدر متن صفحه طولانی تر باشد بهتر است از تعداد لینک داخلی بیشتری استفاده کنید. توجه کنید که anchor text باید بیانگر توصیفی از صفحه ای که به آن لینک می دهید، باشد.
دیدگاهتان را بنویسید