on page seo checklist

semrush

زمان مطالعه: 1 دقیقه 252 مشاهده

چک لیست کامل سئو داخلی 2024 semrush

میخوای رنک های بالاتری تو نتایج بگیری؟ میخوای تو کلمات هدفت بیشتر دیده بشی؟! این چک لیست یکی از خفن ترین و کامل ترین چک لیست های سئو داخلی در سال 2024 هست! در این محتوا تمام کارهایی رو که باید در سئو داخلی انجام بدی تا نتایج فوق العاده بگیری رو می گیم! راستی تا یادم نرفته بگم که منبع این بخش، پلتفرم بی نظیر semrush  هست و محاله متخصص سئو باشی و این سایت رو نشناسی؛ پس جای توضیح اضافه نمی مونه، بزن برررریم!

چک لیست 14 موردی semrush برای سئو داخلی

سئو داخلی مجموعه فعالیت هایی هست که ما داخل یک سایت یا یک صفحه انجام می دیم تا به رنک های بالاتر دست پیدا کنیم؛ برای مثال این فعالیت ها ممکنه بهینه سازی متا تگ ها تا اضافه کردن محتوا های بصری جذاب باشه!

 بهترین استراتژی برای سئو داخلی و خلاصه تمام موارد زیر این هست که بهینه سازی رو برای موتور های جستجوگر انجام بدیم و تا حد ممکن تعامل و تجربه کاربری رو بالا نگهداریم! در واقع چو نیک بنگری سئو تماما همینه و با تغییرات اخیر و روندی که در آینده خواهیم دید بخش کاربر روز به روز مهم تر هم خواهد شد.

اینفوگرافیگ چک لیست سئو داخلی سمراش

چک لیست سئو داخلی سمراش

1- شناسایی کلمات کلیدی هدف

کلمات کلیدی هدف، عبارت های جستجویی هستند که شما به عنوان یک متخصص سئو تلاش می کنید تا وب‌ سایت یا محتوا هایی که آپلود می کنید با آن کلمه خاص رتبه بگیرند و در نتایج بالاتری از صفحه جستجو ظاهر بشوند. انتخاب کلمات کلیدی اصولی و درست به شما کمک می‌کند تا مخاطب های هدف را جذب کنید و ترافیک ارگانیک بیشتری برای سایت یا صفحه ای خاص بدست بیاورید؛ برای شناسایی کلمات کلیدی هدف به موارد زیر توجه کنید!

هدف کاربر: نوع هدف یا انگیزه در پشت هر جستجو

حجم جستجو ماهانه: حجم جستجوی کلمه کلیدی، میانگین تعداد جستجوهای ماهانه

KD٪ یا سختی کلمه کلیدی: دشواری کلمه کلیدی، معیاری برای رتبه بندی در 10 نتیجه برتر؛ این معیار سختی کسب رتبه در کلمه کلیدی مورد نظر شما را نشان می دهد.

برای مثال تصور کنید که کسب و کار شما یک گل فروشی آنلاین در آمریکا است (قاعدتا زبان کاربران هدف شما برای سرچ انگلیسی است.) با کمی تحقیق متوجه می شوید که کلمه گل آبی یا flower blue در لیست شما وجود دارد. در این مرحله با اضافه کردن کلمه کلیدی خود به ابزاری همچون semrush اطلاعات زیر را می توانید ببینید.

تحقیق کلمات کلیدی در چک لیست سئو داخلی

با توجه به این عکس مشاهده می کنید که کلمه کلیدی مورد نظر 60500 سرچ در ماه فقط در آمریکا دارد و سختی کلمه 63 درصد است با این تفاسیر به نظر شما این کلمه میتواند به عنوان کلمه کلیدی هدف انتخاب شود؟ با توجه به چیزهایی که یاد گرفتید این کلمه تا چه حد به خرید نزدیک است و هدف کاربر از سرچ این کلمه چه چیز هایی می تواند باشد؟ بنظرتان چقدر شانس برای گرفتن ده رتبه اول در این کلمه خواهید داشت؟

علاوه بر همه این ها صفحه نتایج موتور جستجو برای این کلمه تحت سلطه مقالات اطلاعاتی است. این بدان معناست که اکثر جستجوگران به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد این گل هستند نه خرید؛ ببینید!

چک لیست سئو داخلی سمراش

از همین جهت اگر هدف شما افزایش فروش است، ممکن است “گل آبی” کلمه کلیدی برای شما نباشد. شما می توانید با انجام تحقیق در مورد کلمات کلیدی و درک هدف جستجو، بهترین کلمات کلیدی هدف را شناسایی کنید؛ سپس می توانید صفحه خود را بر این اساس بهینه کنید.

2- بهینه سازی تگ عنوان (عنوان سئو)

تگ عنوان صفحه قسمتی است که در SERP ظاهر می شود؛ باید به گوگل بگوید که صفحه شما در مورد چیست و کاربران را به کلیک کردن ترغیب کنید. تگ عنوان یا همان عنوان سئو اولین بخشیه که کاربرها در مواجهه با وب سایت یا صفحه شما می بینند. با این حساب این بخش از چیزی که فکر می کنید هم برای کاربرها و هم برای موتور های جستجوگر مهم تر است!

عنوان سئو در چک لیست سئو داخلی

نکته بسیار مهم در ارتباط با تگ عنوان این است که مطمئن شوید، کلمه کلیدی اصلی شما در عنوان وجود دارد و کاربران به محض دیدن کلمه در بخش عنوان تصمیم می گیرند که وارد صفحه شما بشوند یا نه! این اتفاق به نوعی دیگر برای موتور های جستجوگر هم می افتد؛ در واقع ربات ها به محض رویارویی با صفحه شما یکی از اولین چیز هایی که بررسی می کنند همین عنوان سئو صفحات شماست؛ پس منطقی است که این تگ اهمیت فوق العاده بالایی برای درک ربات ها در فهم محتوا و موضوع صفحه شما داشته باشد.

در سایت های وردپرسی اگر از افزونه های مدیریت محتوا مانند rankmath یا yoast  استفاده کنید، در بخش عنوان سئو میتوانید تغییرات دلخواهتان را وارد کنید؛ در غیر این صورت کد زیر را در html صفحه بارگذاری کنید.

<title>چک لیست کامل سئو داخلی 2024 | راهنمای جامع سئو داخلی</title>

در نوشتن تگ عنوان سئو میتوانید از کلمات کلیدی فرعی هم استفاده کنید. فقط توجه داشته باشید که ترکیب کلمات منطقی و طبیعی بنظر برسد در غیر این صورت صفحه شما ممکن است به عنوان هرزنانه یا اسپم شناخته شود.

نکته بسیار مهم در ارتباط با تگ عنوان این است که شما حداکثر بین 50 تا 60 کارکتر اجازه نوشتن دارید و در صورتی که این میزان حداکثری را نادیده بگیرید، عنوان سئو شما به طور کامل نمایش داده نمی شود!

عکس قبل یک نمونه از عنوان هایی است که کامل نمایش داده نشده است و گوگل تصمیم گرفته است که عبارت را کوتاه کند.

3- تعیین تگ H1 در چک لیست سئو داخلی

وجود یک تگ h1  در هر صفحه ضروری است و این می تواند یکی از ساده ترین و مهم ترین کارهایی باشد که در سئو داخلی انجام می دهید.

توجه داشته باشید که تگh1  با عنوان سئو متفاوت است؛ تگh1  در صفحه شما ظاهر می شود نه در میان نتایج جستجو یا اصطلاحا صفحه سرپ گوگل! از دیگر تفاوت های عنوان سئو یا تگ تایتل با تگ h1 این است که تگ تایلتل در بخش head فایل html  قرار می گیرد و تگ h1  در بخش  body است.

تگ h1 در سئو

تگh1  باید تا هد ممکن همانند تایتل تگ باشد؛ چرا که این تگ هم از مهم ترین بخش های صفحه برای این است تا ربات های گوگل را متوجه موضوعیت محتوا کند.

غالبا در تعداد کارکتر های تگ h1 محدویت خاصی وجود نداره؛ در نوشتن این تگ توجه کنین که اولا کلمه کلیدی اصلی حداقل یکبار در آن وجود داشته باشه و دوما کاربرها با دیدن این تگ ترغیب به بیشتر ماندن در صفحه شما شوند.

4- نوشتن متا دیسریپشن جذاب (تگ متا توضیحات)

دومین بخشی که کاربرها در صفحه نتایج می بینند، بخش متا توضیحات است. این بخش باید به گونه ای نوشته شود که کاربران به محض رویت ترغیب به کلیک شوند. در واقع باید بگوییم که این بخش مهم ترین قسمت سئو صفحه شما برای بالا بردن کلیک است.

به این نتیجه در صفحه سرپ گوگل نگاه کنید:

نوشتن تگ متا در سئو داخلی

جالب است که بدانید متا دیسکریپشن یک فاکتور رتبه بندی نیست، پس چرا آن را در این چک لیست آورده ایم؟ زیرا این گزینه کلیده برجسته شدن هر چه بیشتر در نتایج جستجو و عامل کلیک های بیشتر است!

در این بخش از عبارت هایی استفاده کنید که به کاربر نشان دهد که چرا صفحه شما ارزش کلیک دارد.

5- چک لیست سئو محتوا و بررسی سئو از منظر Slug URL

نامک یا اسلاگ آدرس های اینترنتی بخشی از آدرس هستند که برای هر صفحه به صورت یکتا و اصطلاحا یونیک نوشته میشن. مثلا این یک آدرس اسلاگ است: (what-is-a-url-slug)

در نوشتن نامک به این موارد زیر دقت کنین:

  • از کلمه کلیدی اصلی در نامک استفاده کنید.
  • کلمات رو با خط فاصله یا هایفن “-” از هم جدا کنید.
  • از ذکر کلمات یا بخش هایی که ممکنه تغییر کند مثل ذکر سال جدا بپرهیزید. مثال بزنیم؟ مثلا (خرید-بهترین-هدفون-2024)
  • اگز نامک url را تغییر دادید، از آدرس قبلی صفحه غافل نشوید! میتوانید آدرس قبلی را ریدایرکت کنید یا…

6- اضافه کردن اصولی کلمات کلیدی به محتوا

گوگل از کلمات کلیدی و آنالیز محتوای تمام صفحه متوجه می‌شود که یک صفحه به یک کلمه کلیدی خاص مرتبط هست یا نه! اگر کلمه کلیدی شما در سرتاسر بدنه محتوا پراکنده نباشد ممکنه گوگل به اشتباه ارتباط بین صفحه مورد نظر و کلمه کلیدی شما را درک نکند؛ بعد چه اتفاقی می افتد؟ قاعدتا در نتایج جستجو آن کلمه کلیدی خاص نمایش داده نمی‌شوید و یا رتبه درخوری کسب نمی کنید.

نکته طلایی در به کاربردن کلمات کلیدی این است که در ابتدای پاراگراف اول یکبار کلمه کلیدی رو تکرار کنید و در ادامه محتوا به صورت منطقی در سرتاسر متن کلمه کلیدی رو پراکنده کنید. لطفااا از پر کردن متن با کلمات کلیدی به شدت بپرهیزید! در غیر این صورت منتظر جریمه های سختگیرانه گوگل باشید!

متن زیر یک نمونه از کیورد استافینگ یا همون سو استفاده از کلمات کلیدی هست. با دقت نگاه کنید و توجه کنید که چنین اتفاقی در محتوای شما نمی افتد!!

چگالی کلمات کلیدی در سئو

فراموش نکنید که شما در وهله اول برای کاربر ها می نویسید نه موتور های جستجوگر! اگر شما کاربر را بی نیاز کنید، مطمئن باشید که موتور های جستجوگر هم در همین راستا به صفحه شما توجه ویژه می کنند. به صفحاتی که رتبه های برتر را دارند نگاه کنید و از آن ها الگو بگیرید، در مرحله بعدی سعی کنید چیزی فراتر از آن چه که الگو گرفته اید ارائه بدهید و هوشمندانه رقابت کنید.

اگر دوست دارید سئو رو درست و اصولی یادبگیرید پیشنهاد ما به شما شرکت در بهترین دوره آموزش سئو در مشهد هست. راستی لینک دانلود این چک لیست رو تو همین بخش میتونی ببینی!

دوره آموزش سئو در مشهد

دانلود چک لیست سئو داخلی سمراش

همه چیز راجع به سئو

7- بررسی دقیق کیفیت محتوا

ماهیت و وسعت محتوای شما تا حد زیادی به قصد و نیت کاربر شما از سرچ دارد؛ برای مثال توضیحات کوتاه برای یک کاربر که با نیت خرید یک محصول خاص سرچ می کند میتواند راضی کننده باشد؛ درحالی که برای کاربری دیگر که نیاز به محتوا ای عمیق تر و راهنمایی همه جانبه دارد مسلما کافی نخواهد بود.

در هر صورت محتوا شما باید دارای استاندارد و کیفیت کافی برای قرار گرفتن در بین نتایج گوگل باشد و تا حد ممکن کاربران را درگیر کند و از آن ها تعامل بگیرد به همین خاطر است که کیفیت محتوا در چک لیست سئو داخلی تا این حد مهم است.

در قسمت زیر مهم ترین شاخص های اثرگذار در کیفیت محتوا لیست شده است:

شاخص کیفیت محتوا

بهترین تمرین

دقت و صحت

محتوا باید واقعی، صحیح و به روز باشد. توجه کنید که محتوای شما باید از اشتباهات املایی و گرامری مبرا باشد.

اصالت

هیچ بخشی از محتوا نباید کپی باشد. از کپی کردن بشدت بپرهیزید.

به سرقت های ادبی توجه کنید و اگر محتوایی از سایت دیگر یا نقل قولی را استفاده می کنید حتما با ذکر نام مالک محتوا و لینک به مرجع باشد.

طول

تا حد ممکن کوتاه و جامع بنویسید به نیاز جستجوگر در نوشتن و آماده سازی محتوا دقت کنید.

خوانایی

سطح نوشتار محتوای خود را با سطح دانش و انتظار کاربران هماهنگ کنید. توجهداشته باشید که کاربران غالبا با محتوایی که خوانش خیلی دشوار یا خیلی ساده داشته باشند ارتباط برقرار نمی کنند و از صفحه شما خارج می شوند.

قالب بندی محتوا

توازن و تناسب پاراگراف ها، عنوان های محتوا، جداول، بولت پوینت و سایر عناصر قالب بندی می توانند متن شما را جذاب تر کنند.

لحن محتوا

تنها نکته مهم این نیست که شما چه می گویید، بلکه نحوه بیان آن نیز مهم نیست. لحن نوشتاری مناسب به موضوع و مخاطب هدف شما بستگی دارد.

نکته: اگر از محتوای نویسنده دیگری در مقاله خود استفاده کرده اید، توصیه می کنیم حتما با ابزارهایی مانند هوش مصنوعی محتوای خود را یکبار باز نویسی کنید.

8- نشانه گذاری عناوین محتوا با تگ های هدینگ

آخرین گزارش منتشر شده از semrush  نشان می دهد که 29 درصد از بهترین محتوا های بستر وب از تگ ها H2، H3 و H4  استفاده می کنند. بنظر شما چرا؟

در واقع باید بگوییم که این به این خاطر است تا کاربران به واسطه عناوین فرعی محتوای شما را به صورت بخش بندی شده و نه یکپارچه ببینند و این موضوع کمک می کند که خوانش محتوای شما برای کاربر بسیار راحت تر باشد؛ در واقع تنها با یک نگاه سریع میتواند متوجه تمام بخش ها و محوریت محتوای شما شود؛ از طرفی  تگ ها به موتور های جستجوگر و ربات ها نیز کمک می کنند تا ساختار و پیکربندی محتوای شما را بهتر درک کنند.

شما باید حداقل یک تگ H1  در محتوای خود داشته باشید و علاوه بر آن میتوانید تعداد زیادی تگ H2  تا H6  به صفحه خود با توجه به عمق محتوا اضافه کنید.

تگ های هد به شکل یک سیستم سلسله مراتبی تو در تو کار می کنند.

سلسه مراتب هد ها در سئو

9- بهبود ناوبری یا هدایت کاربر در تمام قسمت های صفحه یا سایت

لینک سازی داخلی بین صفحات وبسایت شما صورت می گیرد؛ این لینک سازی به کاربر و ربات ها کمک می کند تا راه خودشان را پیدا کنند و به نوعی آن ها را هدایت می کند؛ برای مثال چک لیست سئو محتوا به چک لیست سئو داخلی لینک دارد و چک لیست سئو داخلی به صفحه آموزش سئو! متوجه هدایت کاربر شدید؟

علاوه بر تمام این موارد لینک های منو، breadcrumb و دیگر المنت های نظیر این ها نیز در هدایت کاربران و ربات ها بسیار دخیل هستند.

نکته مهم در این لینک سازی ها این است که مقصد این لینک ها با چه انکر تکستی هدایت می شود و انکر مربوطه چقدر گویا و توصیف کننده صفحه هدف است. توصیه می کنیم از کلمات عمومی مثل “اینجا کلیک کن ” یا ” اینجا” بپرهیزید و این قسمت کلیدی و مهم را با دقت زیادی انتخاب کنید.

لینک دادن به منابع با کیفیت خارج از سایت شما نشان می دهد که محتوای شما بر اساس تحقیقات معتبر انجام شده است و تمام علاقه و نیاز کاربران را در بر گرفته است.

10- اضافه کردن محتوا بصری جذاب

از عکس ها و ویدئو ها در قسمت های مختلف متن و بخش هایی که میتواند ارزشی به محتوا بیافزاید استفاده کنید. این محتوا های بصری می تواند شامل عکس های اینفوگرافیک، ویدئو های آموزشی و… باشد.

تحقیقات semrush  نشان می دهد که محتوا های حاوی عکس و ویدئو و این قبیل موارد، تعداد بیشتری بازدید کننده، اشتراک و بک لینک منحصر بفرد دریافت می کند. به آمار زیر از semrush  توجه کنید.

سئو تصاویر در چک لیست سئو داخلی

چند نکته مهم هنگام اضافه کردن تصاویر:

  • برای هر عکس یک تگ alt بنویسید. این متن جایگزین  به صورت توصیفی است و در کد صفحه ظاهر می شود.
  • حجم تصاویر خود را تا حد ممکن فشرده و بهینه کنید.

چک لیست سئو و ویدئو

چند نکته مهم هنگام اضافه کردن ویدئو:

  • ویدیوهایی ایجاد کنید که با هدف جستجو مطابقت دارند؛ به عنوان مثال برای پشتیبانی از راهنماهای نوشته شده خود، ویدیوهای آموزشی ایجاد کنید.
  • ویدیوهای خود را در YouTube – یکی از بزرگترین موتورهای جستجو در اینترنت آپلود کنید و از آن ها بک لینک بگیرید.

به این آمار جالب از semrush در ارتباط با صفحات حاوی ویدئو توجه کنید.

11- استفاده از اسکیما مناسب

استفاده از اسکیما و داده های ساختار یافته اطلاعات بیشتری از محتوا و ماهیت صفحعه شما به گوگل می دهد و هر چه اطلاعات گوگل از صفحه شما بیشتر باشد درک بهتری از آن صفحه خواهد داشت و رتبه بهتری به محتوای شما اختصاص می دهد؛ علاوه بر این گوگل گاها از این تکه های کد در نتایج غنی خود یا rich snippets استفاده می کند. برای مثال استفاده از اسکیما resepi  یا دستور پخت در صفحه به گوگل کمک می کند تا علاوه بر درک صفحه شما به عنوان یک محتوا دستور پخت اطلاعاتی نظیر زمان پخت، مواد اولیه و… را در نتایج غنی به کاربران نمایش دهد.

در حال حاضر گوگل از 32 نوع اسکیما پشتیبانی می کند؛ از جمله آن ها می توان به اسکیما مقاله، رویداد، سؤالات متداول، نحوه انجام، محصول و طرح کسب و کار محلی اشاره کرد.

این بخش از چک لیست یکی از کارهای پیشرفته تر سئو داخلی است؛ اما نگران نباشید گوگل یک راهنمای نشانه گذاری داده های ساخت یافته یا همان  Structured data markup دارد که به شما کمک می کند  اسکیما خود را به صفحه خود اضافه کنید.

سئو فنی و چک لیست سئو داخلی

نوعی سئو فنی زیر مجموعه سئو داخلی محسوب می شود و شما برای کسب رتبه های برتر به هردو نیاز دارید به همین دلیل در این چک لیست به اختصار چند نمونه از موارد سئو فنی را نیز توضیح خواهیم داد.

 12- چک کردن ایندکسینگ صفحه ( صفحه ایندکس شده است؟)

برای اینکه صفحه شما در نتایج جستجو ظاهر شود، خزنده ها باید ابتدا آن را کرال کرده و به نتایج جستجو اضافه کنند از کجا میتوان بفهمم که صفحه مورد نظر من ایندکس شده است؟ پاسخ بسیار ساده است سرچ کنسول! البته روش های دیگری هم وجود دارد.

سرچ کنسول و وضعیت ایندکس صفحات

اگر صفحه مورد نظر شما ایندکس نشده است به دنبال رفع مشکلات کرالینک و ایندکسینگ و موانع مربوط به آن باشید. Semrush  یکی از بهترین ابزار ها برای تشخیص این قبیل مشکلات است و به وسیله آن می توانید Crawlability سایت خود را چک کنید در این ابزار راهنمایی های ارزنده ای برای رفع خطا ها و موانع آن نیز می توانید بگیرید.

بالا بردن سرعت لود صفحه

گوگل و کاربران صفحاتی را می خواهند که سریع بارگذاری شوند. کوچکترین تاخیر می تواند باعث شود که بازدیدکنندگان صفحه شما را ببندند و به جای دیگری بروند.

در این قسمت لیست مختصر و مفیدی از مواردی وجود دارد که می تواند سرعت صفحه شما را کاهش دهد:

  • مقادیر زیادی HTML در صفحه
  • تغییر مسیرهای زنجیره وار یا Redirect chains
  • فایل های جاوا اسکریپت یا CSS بزرگ

سرعت صفحه خود را در ابزار PageSpeed Insights Google بررسی کنید. فقط آدرس صفحه خود را وارد کنید. سپس روی Analyze کلیک کنیدغ سپس به وضعیت ” Core Web Vitals ” خود (در “موبایل” و “دسکتاپ”) نگاه کنید تا ببینید آیا قبول شده اید یا خیر. Core Web Vitals معیارهای کلیدی سرعت هستند که بر تجربه کاربر و رتبه بندی گوگل تأثیر می‌گذارند.

سرعت لود سایت در چک لیست سئو داخلی

 در این قسمت چند فاکتور مهم Core Web Vitals را تشریح می کنیم:

Largest Contentful Paint (LCP): مدت زمانی که طول می کشد تا محتوای اصلی صفحه ظاهر شود.

First Input Delay (FID):  زمان پاسخگویی به اولین تعامل کاربر

Cumulative Layout Shift (CLS): اندازه گیری حرکات چیدمان که در حین بارگذاری رخ می دهد.

چک کردن صفحه با موبایل و اطمینان از مناسبت آن با موبایل

بیش از 60 درصد از جستجوهای گوگل در دستگاه های تلفن همراه انجام می شود؛ بنابراین گوگل هنگام ارزیابی کیفیت صفحه (و تعیین رتبه آن) به طور عمده به نسخه موبایلی آن نگاه می کند؛ این یعنی سئو موبایل بسیار مهم است.

از Mobile-Friendly Test گوگل استفاده کنید تا متوجه شوید که صفحه و سایت شما در حالت موبایل بهینه است یا خیر! فقط آدرس صفحه خود را وارد کنید؛ سپس روی TEST URL  کلیک کنید.

اگر صفحه شما «isn’t usable on mobile» بود، به بخش «Why it’s not usable» نگاه کنید و برای دریافت جزئیات بیشتر روی یک مشکل کلیک کنید.

بهبود سازگاری سایت تان با موبایل لزوماً کاری نیست که بتوانید در یک روز انجام دهید، برخلاف بسیاری از وظایف موجود در این چک لیست سئو داخلی! اما  باید بدانید که معمولاً ارزش سرمایه گذاری زیادی دارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *