آپدیت هسته گوگل March 2024 و خط مشی‌های جدید اسپم

آنچه در این مطلب میخوانید:

آپدیت هسته گوگل March 2024 شروع شده است. این آپدیت نسبت به آپدیت‌های هسته معمول پیچیده‌تر است. آپدیت هسته گوگل March 2024 شامل تغییراتی در چندین سیستم هسته می‌شود و سیستم HCU نیز با آن ادغام می‌شود؛ به همین دلیل ممکن است رول اوت آن از 5 مارس تا یک ماه بعد از آن زمان ببرد. این آپدیت همچنین نشان دهنده تکاملی در نحوه شناسایی محتوای مفید (Helpful Content) است و سئو سایت را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

 

آپدیت هسته مارس 2024

در آپدیت هسته گوگل March 2024 نسبت به آپدیت‌های هسته معمول احتمالا نتایج سرپ نوسان بیشتری را تجربه می‌کند و رتبه بندی‌ها بیشتر تغییر می‌کنند. این آپدیت روی دو بخش متمرکز است:

  • کمتر نشان دادن محتوایی که برای جذب کلیک نوشته شده‌اند (search-engine-first) در سرپ
  • بیشتر نشان دادن محتوایی که برای کاربر مفید هستند (people-first-content) در سرپ

تا زمانی که تولید کنندگان محتوا به ایجاد محتوای مفید برای کاربران ادامه دهند، نیازی به انجام کار جدید یا خاصی برای این آپدیت ندارند. برای سایت‌هایی که ممکن است رتبه خوبی نداشته باشند، گوگل به شدت توصیه می‌کند صفحه راهنمای « ایجاد محتوای مفید، قابل اعتماد و اولویت‌دهی به کاربر » را مطالعه کنند.

خط مشی‌های جدید گوگل اسپم

خط ‌مشی‌های مقابله با اسپم گوگل، برای برخورد با روش‌هایی طراحی شده‌اند که می‌توانند بر کیفیت نتایج جستجوی گوگل تاثیر منفی بگذارند. گوگل سه خط‌ مشی جدید برای مقابله با اقدامات اسپم معرفی کرده است:

1- مقابله با سوء استفاده از دامنه‌های اکسپایر شده

سوء ‌استفاده از دامنه‌های منقضی شده زمانی اتفاق می‌افتد که یک فرد، دامنه‌ منقضی‌شده‌ای را خریداری کرده و سپس آن را با هدف دستکاری نتایج جستجو، تغییر کاربری می‌دهد. این افراد معمولاً محتواهایی در این دامنه‌ها منتشر می‌کنند که بی کیفیت و بی ارزش هستند.

به عنوان مثال، ممکن است فردی دامنه سایتی را که قبلاً در زمینه پزشکی فعالیت کرده، خریداری کند و سپس از آن برای انتشار محتوای بی کیفیت و غیر مرتبط مثل قمار و شرط بندی استفاده کند. هدف آن فرد این است که با سوء ‌استفاده از شهرت و اعتبار قبلی دامنه، در نتایج جستجوی گوگل رتبه بهتری کسب کند.

تحلیل شخصی:

بعضی از افراد میان دامنه‌های اکسپایر شده رو خریداری می‌کنند؛ بعد اون دامنه‌ها رو روی دامنه اصلی خودشون ریدایرکت می‌کنند تا اعتبار اون دامنه‌های منقضی شده به دامنه خودشون منتقل بشه. اینطور دامنه‌ها احتمالا با افت رتبه رو به رو خواهند شد.

گوگل ماهیت یک دامنه رو تشخیص میده؛ فرض کنید یک دامنه قبلا در حوزه فروش لباس فعال بوده؛ دامنه خوبی هم هست و مشهوره اما الان دیگه منقضی شده. در این شرایط بعضی از افراد میان اون دامنه منقضی شده رو خریداری میکنن و کلا ماهیت اون دامنه رو تغییر میدن. مثلا در این دامنه که مربوط به فروش لباس بوده محتوایی مربوط به تکنولوژی منتشر می‌کنند. اینطور سایت‌ها منتظر افت رتبه باشند خصوصا اگر بعد از تغییر ماهیت دامنه؛ محتوای بی کیفیت و بی ارزش میذارن داخل سایت.

2- مقابله با سوء استفاده از محتوای مقیاس بالا (تولید محتوای انبوه)

سوء‌ استفاده به روش Scaled abuse زمانی اتفاق می‌افتد که فرد یا سازمانی اقدام به تولید محتوای انبوه می‌کند اما نه با هدف کمک به کاربران بلکه با هدف دستکاری نتایج سرپ! این روش اسپم، معمولاً بر تولید حجم زیادی محتوا تمرکز دارد که فارغ از نحوه تولید آن (چه هوش مصنوعی و چه انسان) یا ارزش کمی برای کاربر دارد یا کلا بی کیفیت و بی ارزش است.

سیاست جدید گوگل درباره Scaled content abuse ، این اطمینان را می‌دهد با محتواهایی که به روش فوق ایجاد شده‌اند مقابله می‌کند؛ حالا فرقی ندارد که این محتوا توسط انسان نوشته شده باشد؛ یا به صورت خودکار تولید شده باشد یا ترکیبی از هر دو.

– آیا سیاست جدید گوگل درباره تولید محتوای انبوه به معنای تغییر نگرش گوگل به تولید محتوا با هوش مصنوعی مولد است؟

سیاست پیشین گوگل بر این اصل استوار بود: اگر از هوش مصنوعی مولد با هدف دستکاری نتایج جستجو استفاده شود اسپم شناخته می‌شود.

سیاست جدید گوگل همچنان بر همان اساس پیشین در حال توسعه است. گوگل در سیاست‌های جدید خود روش‌های پیچیده‌تر تولید محتوای اسپم را نیز در نظر می‌گیرد؛ جایی که مشخص نیست محتوای بی کیفیت به صورت خودکار ایجاد شده یا خیر!

– تفاوت خط ‌مشی جدید Scaled content abuse با خط ‌مشی قدیمی automatically generated content چیست؟

سیاست جدید گوگل با هدف کمک به افراد برای درک بهتر این موضوع طراحی شده است که تولید محتوای انبوه، اگر با هدف دستکاری رتبه‌ بندی در نتایج جستجو انجام شود، اسپم تلقی می‌شود. این موضوع فارغ از اینکه محتوا به صورت خودکار یا توسط انسان‌ها تولید شده باشد، صدق می‌کند.

تحلیل شخصی:

این مورد رو شما هم دیدید؟ بعضی از صفحات دارای رتبه در سرپ، اومدن مثلا برای یک موضوع 15 هزار کلمه محتوا نوشتن در صورتی اون موضوع اصلا 15 هزار کلمه محتوا لازم نداشته. به بیانی واضح‌تر بعضیا اومدن محتوای خیلی زیادی نوشتن که بخش زیادی از اون محتوا اصلا نیاز کاربر نبوده و ربطی به صفحه نداشته! از قضا این صفحات رتبه هم گرفتند با این شرایط! اینطور صفحات احتمالا افت می‌کنند.

از وقتی هوش مصنوعی اومده خیلی از افراد در سراسر جهان اومدن با استفاده از این ابزار محتواهای خیلی زیادی در مقیاس بالا تولید کردند؛ مثلا سایت زدن و فقط با هوش مصنوعی تولید محتوا می‌کنند صرف نظر از اینکه محتواشون اطلاعات درستی میده یا نه، کیفیت بالایی داره یا نه، نیاز کاربر رو رفع میکنه یا نه و خب این باعث بهم ریختن نتایج سرپ شده. اینطور سایت‌ها هم احتمالا افت می‌کنند.

سیاست قبلی گوگل مقابله با تولید محتوای خودکار و بی کیفیت بود؛ اما به نظر می‌رسه الان تغییر کرده و بیشتر روی نتیجه محتوا متمرکز شده. به این معنا که اگر هوش مصنوعی مولد باعث بهبود کیفیت محتوای شما میشه عیبی نداره استفاده کنید (فقط حتما حتما محتوا مفید باشه و اطلاعات درست به کاربر بده)

3- مقابله با سوء استفاده از شهرت و اعتبار سایت 

سوء‌ استفاده از شهرت سایت زمانی اتفاق می‌افتد که صفحات شخص ثالث (Third-party) در سایت شخص اول منتشر شوند، با این هدف که از طریق بهره ‌مندی از اعتبار و سیگنال‌های رتبه بندی سایت اصلی (شخص اول)، رتبه‌ی آنها در نتایج جستجوی بهبود پیدا کند. این صفحات شخص ثالث معمولاً شامل موارد زیر می‌شوند:

  • صفحات تبلیغاتی (advertising)
  • صفحات اسپانسر شده (sponsored)
  • صفحات مرتبط با شرکای تجاری (partner)
  • و سایر صفحاتی که از طرف اشخاص ثالث منتشر می‌شوند

سیاست جدید گوگل در مورد سوء ‌استفاده از شهرت سایت، تمام صفحات شخص ثالث را اسپم نمی‌داند. این سیاست فقط محتوایی را هدف قرار می‌دهد که در یک سایت میزبانی شود و دارای دو ویژگی کلیدی هستند.

1- عدم نظارت دقیق:

آن محتوا بدون نظارت یا مشارکت مالک سایت اصلی (شخص اول) منتشر شده باشد.

2- هدف دستکاری رتبه ‌بندی:

هدف اصلی از انتشار این محتوا، دستکاری رتبه‌ی سایت در نتایج جستجوی گوگل باشد.

مثال: تبلیغات همسان (Native Advertising) در سایت‌های خبری

بسیاری از سایت‌های خبری و نشریات، از تبلیغات همسان (Native Advertising) یا رپورتاژ آگهی برای تبلیغ محصولات یا خدمات دیگر سایت‌ها استفاده می‌کنند. اگر این محتوا برای کاربران و خوانندگان آن سایت مفید باشد و زمانی که آنها از طریق سرپ یا خود سایت به آن محتوا می‌رسند سردرگم نشوند اسپم شناخته نمی‌شوند.

تحلیل شخصی:

بهتره به جای تحلیل، داکیومنت خود گوگل رو بخونیم. گوگل درباره شرایط اسپم شناخته شدن سایت‌های فروش رپورتاژ مفصل توضیح داده. اما با یک مثال ممکنه بهتر این بخش رو درک کنید: صفحات Third party صفحاتی هستند که مستقل از ماهیت سایت اصلی ایجاد شدند و از سوی مالک سایت اصلی (شخص اول) نظارتی روی اونها صورت نگرفته. مثلا در یک وبسایت خبری مربوط به اقتصاد، رپورتاژی با عنوان “قرص مگنیفورت چیست” منتشر شده که ربطی به ماهیت سایت خبری نداره و مالک سایت خبری نظارتی بر درستی یا نادرستی و کیفیت این محتوای تبلیغاتی نداشته است.

منبع: گوگل سرچ سنترال

سجاد حق جو
سجاد حق جو
من متخصص سئو ، فعال حوزه دیجیتال مارکتینگ و کارشناس نرم افزار هستم؛ مقالاتم رو با تکیه بر مطالب به روز سئو ، منابع معتبر و تجربه شخصی خودم می‌نویسم.
جدیدترین مطالب
خدمات ما
اطلاعات تماس
شماره همراه

09158983103

شماره همراه پشتیبانی فنی

09152259192

آدرس ایمیل

info@mashhadseo.com

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.