چک لیست سئو محتوا | 34 فاکتور برای بهینه کردن محتوای سایت

آنچه در این مطلب میخوانید:
چک لیست سئو محتوا - 34 فاکتور برای بهینه کردن محتوای سایت - مشهد سئو

چک لیست سئو محتوا چیست؟

چک لیست سئو محتوا شامل فاکتورهایی از جمله نحوه استفاده از کلمات کلیدی در محتوا، نحوه نوشتن یو ار ال، نحوه نوشتن متاتگ‌ها، نحوه سئو تصاویر، هدینگ بندی، لینک سازی داخلی و … است که رعایت آنها شانس رتبه گرفتن صفحات شما را افزایش می‌دهد و همیشه در دوره آموزش سئو محتوا و یا در جلسات مشاوره سئو و دیجیتال مارکتینگ به مهارت آموزان ارائه می‌شود.

با چک لیست سئو محتوا می‌توانید محتوای وبسایت خود را برای موتورهای جستجو و کاربران بهینه کنید. بهینه بودن محتوا برای کاربر یعنی اینکه محتوای شما مفید باشد و نیاز او را خیلی سریع و صریح رفع کند. اما برای اینکه محتوای شما مورد اقبال بیشتری قرار بگیرد باید آن را برای موتورهای جستجو هم سئو کنید.

اگر می‌توانید مطالب غنی بنویسید اما در رعایت نکات سئو محتوا ضعف دارید با استفاده از این چک لیست می‌توانید شانس رتبه گرفتن مقالاتتان را دو چندان کنید. همانطور که می‌دانید اصول سئو گاها آنقدر پیچیده و زیاد می‌شود که اگر یک چک لیست برای خودتان نداشته باشید ممکن است برخی موارد را از قلم بیندازید.

از طرفی دیگر وقتی شما به عنوان متخصص On-Page SEO فعالیت می‌کنید؛ احتمالا باید روی کار محتوا نویس‌ها نظارت داشته باشید. در این شرایط می‌توانید با ارائه یک چک لیست سئو محتوا به آنها سرعت کار را افزایش دهید. به همین دلایل در ادامه کامل‌ترین چک لیست سئو محتوا را به شما ارائه می‌دهیم.

چک لیست سئو محتوا شامل چه مواردی می‌شود؟

1- آیا محتوا منحصر به فرد (یونیک) است؟

محتوایی که از سایت‌های دیگر کپی و بعد روی وبسایت شما منتشر می‌شود فاقد ارزش است؛ چراکه آن محتوا از قبل در گوگل وجود داشته و شما با اینکار ارزش جدیدی خلق نکرده‌اید. در واقع هوش مصنوعی گوگل دوست دارد یک محتوای جدید به آن اضافه کنید نه اینکه همان قبلی‌ها را دوباره تکرار نمائید!

محتواهای متنی، تصویری، ویدئویی و حتی محتوای صوتی بهتر است منحصر به فرد باشد و خودتان آن را خلق کرده باشید. البته این نکته را هم در نظر بگیرید که خلق هر محتوای جدید منجر به رتبه گرفتن نمی‌شود بلکه محتوای شما باید کیفیت لازم را داشته باشد و نسبت به رقبا بهتر نوشته شده باشد.

اگر متخصص سئو هستید و می‌خواهید تشخیص دهید محتوا نویس‌های وبسایت شما کپی کاری می‌کنند یا خودشان می‌نویسند می‌توانید از ابزارهایی مانند prepostseo.com استفاده کنید. این ابزار بخشی به نام plagiarism دارد که با استفاده از می‌توانید تشخیص دهید چند درصد محتوا یونیک و چند درصد آن کپی شده است.

محتوای یونیک در چک لیست سئو محتوا

2- آیا محتوا از دیگر صفحات داخلی کپی نشده است؟

تا حالا برای شما پیش آمده که برای افزایش طول محتوای مقاله خود از محتوای دیگر صفحات سایتتان استفاده کنید؟ شما آن محتوا را از قبل در یک صفحه دیگر به گوگل نشان داده‌اید؛ وقتی دوباره در یک صفحه دیگر از آن استفاده می‌کنید باز هم ارزش جدیدی به گوگل اضافه نکرده‌اید و معمولا موتورهای جستجو این نوع محتوا را نادیده می‌گیرند و رتبه‌ای به آن نمی‌دهند.

3- آیا محتوای شما جملات مشابه زیادی ندارد؟

به تصویر زیر دقت کنید؛ در این محتوا مدام از جملات مشابه استفاده شده است. کاربر چندبار باید بداند که این محصول سبک است؟ گوگل چندبار باید بداند؟ با استفاده از جملات مشابه نه تنها ربات‌های گوگل بلکه کاربران را هم ناراضی می‌کنید. همیشه سعی کنید نه از روی محتوای رقیب کپی کنید و نه از روی محتوای دیگر صفحات سایت خودتان!

جملات مشابه و تکراری در محتوا


نکته: مورد 2 و 3 همان محتوای تکراری (Duplicate Content) است.


4- آیا در ابتدای محتوا این حس به کاربر منتقل می‌شود که محتوا برایش مفید است؟

شروع ترغیب کننده از دیگر فاکتورهای چک لیست سئو محتواست؛ محتوای شما در ابتدا باید آنقدر جذاب نوشته شده باشد که کاربر تمایل به اسکرول و مطالعه ادامه آن پیدا کند. اگر شروع ترغیب کننده‌ای نداشته باشید کاربر بلافاصله از سایت شما خارج می‌شود و به سراغ یک سایت دیگر می‌رود تا در آنجا به جواب خود سریع‌تر برسد.

5- آیا غلط املایی ، اشکال نگارشی وجود ندارد؟

استفاده از نقطه، ویرگول و دیگر علائم نگارشی به خوانایی محتوا برای کاربران و موتورهای جستجو کمک می‌کند. وجود غلط املایی می‌تواند کم دقتی شما را به کاربران نشان دهد و ربات‌های گوگل را سردرگم کند. همیشه بعد از نگارش محتوا ، چندین بار آن را خودتان مطالعه کنید تا غلط‌های املایی و نگارشی را تصحیح کنید.


نکته: به افزونه‌های ویراستار و پاک نویس اعتماد نکنید!


6-چک لیست سئو محتوا: آیا خوانایی محتوا بالاست؟

جملات و پاراگراف‌های شما نباید طولانی باشند. به تصویر زیر دقت کنید؛ یک بند (پاراگراف) استاندارد در زبان فارسی به این شکل شامل دو خط و یک نیم خط است. شما باید در جاهای مناسب جملات خودتان را با استفاده از “نقطه” تمام کنید. بدین صورت نه تنها محتوای شما جلوه بهتری پیدا می‌کند بلکه تفسیر آن برای موتورهای جستجو نیز راحت‌تر می‌شود.

چک لیست سئو محتوا | 34 فاکتور برای بهینه کردن محتوای سایت

7- آیا محتوا تخصصی نوشته شده است؟

الگوریتم E.E.A.T شامل 4 اصل تجربه، تخصص، اعتماد و اعتبار است که در محتواهای شما هم لحاظ می‌شود. فرض کنید دو مقاله با موضوع “نحوه نصب کرکره برقی” وجود دارد که یکی از آنها را نویسنده محتوا نوشته و دیگری را یک متخصص در حوزه کرکره برقی. اگر در هر دو مقاله اصول سئو محتوا کاملا رعایت شده باشد به نظر شما کدام یک رتبه بهتری می‌گیرد؟

معلوم است! محتوایی که توسط متخصص در حوزه کرکره برقی نوشته شده رتبه بهتری کسب خواهد کرد. چراکه یک متخصص دایره لغات بیشتری در آن حوزه دارد؛ تخصصی‌تر صحبت می‌کند و تسلط کامل‌تری بر محتوا دارد. گوگل با استفاده از الگوریتم E.E.A.T محتوای تخصصی را تشخیص می‌دهد.

پیشنهاد می‌کنیم اگر پروژه سئو قبول می‌کنید حتما با یک نفر از تیم کارفرما هماهنگ باشید تا بتوانید محتوای تخصصی لازم را از او دریافت نمائید.

الگوریتم EEAT گوگل و تاثیر آن در سئو محتوا

8- آیا بخش‌های تعاملی برای محتوا مشخص شده است؟

شما باید محتوای خود را به گونه‌ای چیده باشید که کاربر با آن تعامل کند. مثلا کاربر باید ترغیب شود که یک ویدئو پخش کند، یک فایل را دانلود کند، یک فرم را تکمیل کند، روی یک دکمه یا لینک کلیک کند یا حداقل صفحه را اسکرول کند. هر چقدر نرخ تعامل کاربران با صفحات ما افزایش پیدا کند شانس رتبه گرفتن آنها بیشتر می‌شود.

9- آیا پاراگراف‌ها مرتبط به هم هستند؟

پاراگراف‌های شما باید منسجم باشند؛ به قول معروف نباید از غرب به شرق بروید! محتوا باید به گونه‌ای نوشته شده باشد که تمام پاراگراف‌های آن به هم مرتبط باشند و در ادامه هم آورده شوند.

10- آیا فهرست محتوا در مقالات (Table of content) استفاده شده است؟

فهرست محتوا در شروع مقاله کمک می‌کند تا کاربران به بخش‌های مقاله دسترسی راحت‌تری داشته باشند. در واقع شما با استفاده از این امکان یکی از نیازهای کاربران را رفع کرده‌اید. ناگفته نماند که یکی از فاکتورهای سئو محتوا در افزونه Rank Math همین فهرست محتواست. برخی از قالب‌های وردپرس این قابلیت را دارند اما برای بعضی باید پلاگین نصب کنید.

11- آیا عنوان سئو (متا تایتل) بر اساس اصول سئو و تبلیغ نویسی نوشته شده است؟

شما باید اصول سئو و تبلیغ نویسی را چه در محتوا و چه در نوشتن عنوان سئو با هم تلفیق کنید. شما باید کلمه کلیدی اصلی و بخش‌هایی از کلمات کلیدی مرتبط را در عنوان سئو بنویسید. در حوزه‌های پر رقابت‌تر بهتر است کلمه کلیدی در شروع عنوان سئو آورده شود؛ اینگونه درک آن برای موتور جستجو سریع‌تر انجام خواهد شد.

اصول تبلیغ نویسی از بخش‌هایی‌ست که متخصصان سئو اغلب در آن مشکل دارند؛ عنوان سئو باید حاوی کلماتی باشد که کاربر را ترغیب کنند روی لینک سایت در سرپ کلیک کند. تکنیک تمایز از بهترین اصول تبلیغ نویسی‌ست. اگر عنوان شما نسبت به عنوان رقبا متمایز باشد و از کلمات اثر گذار استفاده کرده باشید؛ قائدتا ورودی صفحات سایت شما افزایش پیدا می‌کند.

شما ترجیح می‌دهید روی کدام یک از لینک‌های زیر کلیک کنید؟

چک لیست سئو محتوا | 34 فاکتور برای بهینه کردن محتوای سایت

استفاده از اعداد ، ایموجی ، پرانتز ، تاریخ ، کلمات اثر گذار و … به گونه‌ای که حس کنجکاوی ، تمایز ، ترس و … را در کاربرد ایجاد نمایند از اصول عنوان نویسی هستند.

12- آیا در 15 درصد ابتدایی محتوا (مثلا پاراگراف اول) کلمه کلیدی وجود دارد؟

بخش‌های ابتدائی صفحه شما باید حاوی کلمه کلیدی باشد؛ اگر به بخش‌های ابتدائی همین مقاله رجوع کنید می‌بینید که کلمه کلیدی “چک لیست سئو محتوا” در پاراگراف اول استفاده شده است. استفاده از کلمه کلیدی در شروع محتوا منجر می‌شود که موتورهای جستجو هدف شما از نوشتن محتوا را سریع‌تر درک کنند.

13- آیا کلمه کلیدی در محتوا چگالی مناسبی دارد؟

کلمات نسبت به جملات بیشتر جستجو می‌شوند؛ مثلا کاربرانی که سرچ می‌کنند: “سرفصل‌های آموزش سئو” نسبت به کاربرانی که سرچ می‌کنند: آموزش سئو شامل چه چیزهایی است؟” بیشتر هستند. پس ما باید با انتخاب کلمات کلیدی مناسب و تکرار آنها در صفحه ، چگالی کلمات را افزایش دهیم و محتوا را برای موتورهای جستجو و کاربران بهینه کنیم.

14- از کلمات LSI در محتوا استفاده شده است؟

سعی کنید طیف کلمات کلیدی را در صفحه بالا ببرید؛ مثلا برای یک مقاله تنها یک کلمه کلیدی در نظر نگیرید بلکه از مترداف‌ها و کلمات مرتبط هم استفاده کنید.

15- کیورد استافینگ (Keyword Stuffing) به وجود نیامده است؟

اگر محتوای شما پر از کلمه کلیدی باشد یا کلمه کلیدی در هدینگ‌های صفحه مدام تکرار شده باشد کیورد استافینگ به وجود می‌آید. در واقع کیورد استافینگ وقتی به وجود می‌آید که چگالی کلمه کلیدی در محتوا بیش از حد استاندارد باشد. ربات‌های گوگل اینکار را اسپم (مخرب) می‌دانند و سایت شما را جریمه می‌کنند.

SEO Quake یکی از ابزارهای مفید برای مشاهده چگالی کلمات کلیدی در صفحه است.

کیورد استافینگ در سئو محتوا

16- دیگر فاکتور چک لیست سئو محتوا: آیا محتوا لینک داخلی دارد؟

هر صفحه از سایت شما باید حداقل یک لینک داخلی به دیگر صفحات داشته باشد.  فرض کنید ربات گوگل برای کراول (Crawl) وارد یک مقاله می‌شود؛ اگر در آن مقاله لینک داخلی وجود داشته باشد با استفاده از آن وارد یک صفحه دیگر از سایت شما می‌شود.

بدین ترتیب شانس کراول شدن دیگر صفحات سایت شما بیشتر می‌شود. حالا فرض کنید ربات گوگل برای کراول وارد مقاله شما می‌شود؛ در این مقاله هیچ لینک داخلی‌ای وجود ندارد پس ربات گوگل هم فقط همان صفحه را می‌خزد و در نهایت از سایت شما خارج می‌شود. این صفحات را می‌توان با وردپرس یا آنالیزورهای مختلف از جمله اسکریمینگ فراگ (Screaming Frog) پیدا کنید.

17- در بازنویسی محتوا لینک جدید به محتوا اضافه کردید؟

فرشنس (Freshness) یکی از الگوریتم‌های گوگل است که به روز رسانی مکرر محتوا برای آن اهمیت بسیار زیادی دارد. به روز رسانی متوالی یک محتوا باعث می‌شود که الگوریتم فرشنس رتبه بهتری به آن صفحه از سایت شما بدهد. یکی از راه‌هایی که باعث می‌شود الگوریتم فرشنس متوجه به روز رسانی محتوای شما شود علاوه بر اصلاح محتوا ، اضافه کردن لینک داخلی جدید به آن محتواست.

18- آیا لینک‌های داخلی صفحه تنوع دارند؟

در لینک سازی‌های داخلی همیشه تنوع داشته باشید؛ مثلا گاهی از لینک متنی با انکر تکست اگزگت (Exact match) استفاده کنید؛ گاهی با عکس را لینک دار کنید؛ گاهی با یک دکمه لینک درست کنید. گاهی هم از روش‌های دیگر مثل لینک دار کردن یک جمله استفاده کنید.

19- آیا در محتوا لینک شکسته (Broken Link) وجود ندارد؟

آنالیز لینک‌های شکسته یک صفحه از دیگر فاکتورهای چک لیست سئو محتواست. اگر از صفحه مورد نظر شما به یک صفحه 404 (صفحه‌ای که پاک شده) لینک داده شده باشد؛ آن لینک شکسته است. لینک‌های شکسته باعث اتلاف بودجه خزش سایت شما می‌شوند پس سریعا باید اصلاح یا حذف شوند. اگر می‌خواهید به صورت گسترده لینک‌های شکسته سایتتان را شناسایی کنید استفاده از ابزار Screaming Frog و سایت Broken Link Checker پیشنهاد می‌شود. اگر از وردپرس استفاده می‌کنید پلاگین Broken Link Checker نیز می‌تواند کمک کننده باشد.

برای پیدا کردن لینک‌های شگسته با ابزار اسکریمینگ فراگ بعد از کراول کردن سایت از منوی ساید بار گزینه Response Code را انتخاب نمائید و مطابق با مسیر زیر پیش بروید.

پیدا کردن صفحات 404 با اسکریمینگ فراگ

20- آیا لینک‌های استفاده شده در متن شاخص هستند؟

فایده لینک داخلی زمانی دو چندان می‌شود که کاربران روی آنها کلیک کنند و وارد دیگر صفحات سایت شما شوند. برای اینکه کاربر روی لینک‌های شما کلیک کنند باید آنها را شاخص کنید. استفاده از ایموجی ، باکس ، دکمه و … باعث شاخص‌تر شدن لینک‌های شما می‌شوند. توجه داشته باشید که نرخ کلیک کاربران روی لینک‌های متنی زیاد نیست.

تنوع لینک در محتوا

21- عنوان لینک مشخص شده است؟

از صفت عنوان (Title) در لینک سازی‌ها استفاده کنید؛ اگر از وردپرس استفاده می‌کنید در زمان ایجاد لینک متنی کافی‌ست صفت Title را به تگ <a> اضافه کنید. برای اینکار متنی که می‌خواهید  لینک دار کنید را انتخاب نمائید؛ سپس روی آیکن چرخ دنده کلیک کنید و در بخش “عنوان لینک” عنوان مورد نظر خودتان را بنویسید. اینکار به تفسیر صفحه مقصد برای خزنده‌های گوگل کمک می‌کند.

عنوان لینک در چک لیست سئو محتوا

22- آیا انکر تکست‌ها به درستی انتخاب شدند؟

از مهم‌ترین فاکتورهای چک لیست سئو محتوا استفاده از انکر تکست (Anchor text) مناسب است. فرض کنید سایت شما دو صفحه با عناوین “موبایل سامسونگ” و “موبایل شیائومی” دارد. اگر شما با انکر تکست “خرید موبایل سامسونگ” به صفحه “موبایل شیائومی” لینک بدهید علاوه بر کاربران ، خزنده‌های گوگل را نیز سردرگم کرده‌اید.

23- آیا صفحه حاوی لینک خارجی است؟

استفاده از لینک خارجی می‌تواند به درک بهتر موتورهای جستجو از سایت شما کمک کند. لزومی ندارد که همه صفحات سایت شما حاوی لینک خارجی باشند اما استفاده از آن هر از گاهی مفید است. اگر دارید مقاله‌ای را از سایت دیگر ترجمه می‌کنید و داخل سایت خودتان قرار می‌دهید خوب است که به منبع آن مقاله لینک بدهید.

استفاده از لینک خارجی به استراتژی شما بر می‌گردد اما به طور کل آن سایت باید معتبر و مرتبط با صفحه شما باشد. دیده شده که برخی افراد برای صرفه جویی در بودجه خزش سایت خود تمام لینک‌های خارجی را نوفالو (No Follow) می‌کنند که خوب نیست. تنوع را بالا ببرید و گاهی از لینک‌های فالو و گاهی هم از لینک‌های نوفالو برای لینک سازی خارجی استفاده کنید.

24- محتوا حتما تگ H1 و H2 دارد؟

هدینگ‌ها از H1 تا H6 باعث می‌شوند که محتوای شما ساختار بهتری داشته باشد. تگ H1 در هر صفحه حداقل و حداکثر یکبار باید استفاده شود و معمولا در عنوان صفحه به کار می‌رود. استفاده بیشتر از تگ H1 برای یک صفحه می‌تواند باعث سردرگم شدن ربات‌های گوگل شود. توجه داشته باشید که تگ H1 صفحات سایت شما به هیچ عنوان نباید تکراری باشند.

تکراری بودن هدینگ‌ها ، خصوصا تگ H1 باعث کنیبالیزیشن Cannibalization (همپوشانی) می‌شود. بعد از H1 تگ H2  مهم‌ترین تگ در سئو محتوای شماست. بدین ترتیب هر چه به H6 نزدیک‌تر می‌شویم اهمیت آنها کمتر می‌شود. علاوه بر اینها توجه داشته باشید که سلسله مراتب هدینگ‌ها حتما رعایت شده باشد.

برای مشاهده هدینگ‌ها می‌توانید از اکستنشن SEO Quake استفاده کنید:
هدینگ ها در چک لیست سئو محتوا

25- هدینگ‌های خالی پاک شده‌اند؟

یکی از اشکالات رایج قالب‌های وردپرس هدینگ‌ها هستند؛ ممکن است شما قالبی روی سایت خودتان نصب کرده باشید که به دسته بندی‌ها تگ H1 را اختصاص ندهد. همیشه در زمان آنالیز سایت ؛ با استفاده از ابزارهایی مانند اسکریمینگ فراگ هدینگ‌های سایتتان را چک کنید. اگر می‌خواهید هدینگ هر صفحه را به صورت جداگانه آنالیز کنید ابزار SEO Quake پیشنهاد می‌شود.

26- آیا اصول سئو و تبلیغ نویسی در نوشتن هدینگ‌ها رعایت شده است؟

هدینگ‌ها اغلب فونت بزرگ‌تری دارند؛ رنگ آنها متفاوت است و بیشتر مورد توجه قرار می‌گیرند. علاوه بر رعایت اصول سئو (استفاده از کلمات کلیدی اصلی و مرتبط در هدینگ) باید اصول تبلیغ نویسی را هم در نوشتن هدینگ رعایت کنید. اگر هدینگ‌ها را جذاب نوشته باشید کاربران بیشتر ترغیب می‌شوند تا ادامه محتوا را بخوانند.

27- آیا بیش از حد از هدینگ‌ها استفاده نشده است؟

صفحه‌تان را پر از هدینگ نکنید؛ اگر محتوای شامل تنها 300 کلمه است قائدتا لزومی ندارد که از 10 تا هدینگ استفاده کنید. این نوع اقدامات از نظر گوگل اسپم شناخته می‌شوند.

28- آیا URL صفحه بر اساس اصول سئو نوشته شده است؟

آدرس صفحه (URL) حتما باید حاوی کلمه کلیدی باشد. در یو ار ال از کاراکترهای خاص مانند علامت ? و ! استفاده نکنید. از نظر سئو تفاوتی میان URL فارسی یا انگلیسی وجود ندارد اما پیشنهاد می‌کنیم شما از یو ار ال انگلیسی استفاده کنید. چراکه برای آنالیز صفحات سایت یو ار ال آنها لازم است و برخی آنالیزورها از یو ار ال فارسی پشتیبانی نمی‌کنند.

29- آیا سئو تصاویر رعایت شده است؟

شما برای نوشتن یک محتوای خوب علاوه چک لیست سئو محتوا به چک لیست سئو تصاویر نیز نیاز دارید؛ اما در ادامه خلاصه‌ای از فاکتورهایی که برای سئو تصاویر اهمیت زیادی دارد را آورده‌ایم.

  • آیا حجم تصاویر بهینه است؟ (مثلا کمتر از 100 کیلوبایت)
  • آیا تصویر با محتوا مرتبط است؟
  • آیا از فرمت‌های جدید تصویر (مانند WEBP) به جای JPG و PNG استفاده شده است؟
  • آیا نام تصویر دارای کلمه کلیدی است؟
  • آیا متن جایگزین (alt text) بر اساس اصول سئو نوشته شده است؟
  • آیا تصاویر محتوا یونیک (منحصر به فرد) است؟
  • آیا تصاویر ابعاد مناسبی دارند؟
  • و …

30- مهم‌ترین فاکتور چک لیست سئو محتوا: آیا محتوا نیاز کاربر را رفع می‌کند؟

غنی بودن محتوا مهم‌ترین فاکتور چک لیست سئو محتواست. کاربر وقتی وارد یک صفحه، برگه یا نوشته سایت شما می‌شود باید پاسخ تمام سوالات خود را دریافت کند. در زمان نوشتن محتوا به انتظارات کاربران از صفحه توجه کنید. اگر کاربر وارد صفحه شما شود و تشخیص دهد که آن محتوا مفید نیست بلافاصله از صفحه خارج می‌شود.

الگوریتم Helpful Content Update که اختصارا HCU نامیده می‌شود از جدیدترین الگوریتم‌های گوگل است که به محتوای مفید اهمیت بسیار زیادی می‌دهد. شیوه کار این الگوریتم در حال حاضر و به طور خلاصه بدین صورت است:

اگر Helpful Content تشخیص دهد که محتوای سایت شما بی کیفیت است برای گوگل سیگنال منفی ارسال می‌کند و این سیگنال‌های منفی مستقیما روی رتبه بندی سایت شما تاثیر می‌گذارند.

31- آیا محتوای شما قالب مشخصی دارد؟

شلخته ننویسید! برای نوشتن مقالات ، محتوای محصولات، دسته بندی‌ها و برچسب‌ها چندین قالب مشخص داشته باشید. استفاده از قالب برای تولید محتوا علاوه بر اینکه به محتوای شما نظم می‌دهد موجب افزایش سرعت شما در تولید محتوا نیز می‌شود.


دانلود نمونه قالب تولید محتوا

32- آیا از المان‌های بصری جذاب استفاده کرده‌اید؟

با المان‌های بصری جذاب از جمله نمودارها ، تصاویر وکتور ، بنر و … به محتوای خود جذابیت بیشتری ببخشید. اینگونه کاربران بیشتر در سایت شما باقی می‌مانند و تعامل می‌کنند.

33- آیا محتوای شما حاوی CTA است؟

کال تو اکشن (Call To Action) یا ترغیب به اقدام از مهم‌ترین فاکتورهای چک لیست سئو محتواست که حتما باید به آن توجه کنید. مثلا شما باید با نوشتن یک جمله ترغیب کننده کاربران را وادار کنید روی یک لینک کلیک کنند.

34- آیا محتوای شما طول مناسبی دارد؟

اگر موضوع شما 300 کلمه محتوا می‌طلبد همانقدر بنویسید؛ سعی کنید زیاده گویی در محتوا وجود نداشته باشد و اصطلاحا محتوای خود را باد نکرده باشید! اگر موضوع شما 3000 کلمه محتوا می‌طلبد کمتر ننویسید. در نوشتن محتوا به کیفیت و طول محتوای رقبا حتما توجه داشته باشید.

جمع بندی

چک لیست سئو محتوا تنها یک مکمل است که در زمان نوشتن محتوا می‌توانید به عنوان راهنما استفاده کنید. الگوریتم‌های گوگل مدام آپدیت می‌شوند و ممکن است برخی از فاکتورهایی که در این مقاله آورده شده چندی بعد اهمیتی نداشته باشند. پس همواره به روز بمانید و هر کدام از فاکتورهای این چک لیست را اصولی یاد بگیرید.

سجاد حق جو
سجاد حق جو
من متخصص سئو ، فعال حوزه دیجیتال مارکتینگ و کارشناس نرم افزار هستم؛ مقالاتم رو با تکیه بر مطالب به روز سئو ، منابع معتبر و تجربه شخصی خودم می‌نویسم.
جدیدترین مطالب
خدمات ما
اطلاعات تماس
شماره همراه

09158983103

شماره همراه پشتیبانی فنی

09152259192

آدرس ایمیل

info@mashhadseo.com

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.