core web vitals فاکتور رتبه بندی گوگل

آنچه در این مطلب میخوانید:
core web vitals فاکتور رتبه بندی گوگل

مهم ترین فاکتورهای رتبه بندی گوگل

در ماه می 2020 گوگل Core Web Vital یا هسته وب حیاتی را معرفی کرد که مجموعه ای است از شاخص های طراحی شده برای مقایسه کیفیت تجربه کاربری سایت. این شاخص ها به زمان بارگزاری، تعامل و ثبات صفحه سایت بستگی دارد.

گوگل اعلام کرده است که Core Web Vital با دیگر فاکتورهای سئو مثل mobile friendly بودن، امنیت سایت و حضور ناخوانده ترکیب خواهد شد تا ارزیابی جامعی از تجربه کاربر در یک صفحه از سایت ایجاد کند.

این ارزیابی همچنین در الگوریتم جستجوی گوگل گنجانده خواهد شد. به عبارت دیگر Core Web Vital به عنوان یک فاکتور رتبه بندی سئو سایت استفاده خواهد شد.

core web vitals فاکتور رتبه بندی گوگل

طبق گفته گوگل، Core Web Vital ابعاد قابلیت وب مثل سرعت بارگزاری سایت، تعامل و ثبات محتوا در هنگام لود صفحه سایت را اندازه گیری می کند. (ثبات صفحه سایت هنگام لود به این معنی است که هنگامی که صفحه سایت در حال لود شدن است، صفحه مدام بالا و پایین نرود. اگر چنین اتفاقی بیفتد و مثلا بخواهید در بخشی از سایت کلیک کنید ممکن است تصادفا بخش دیگری که مد نظر شما نبوده را کلیک کنید و این خطا برای کاربر آزاردهنده است. پس طراح سایت باید به گونه ای عمل کند که ابعاد هر المان مشخص باشد تا در هنگام لود سایت با این مشکل مواجه نشود.)

به طور کلی Core Web Vital از سه شاخص اصلی تشکیل شده است:

LCP (Largest Contentful Paint)

مدت زمان بارگزاری صفحه سایت و نمایش محتوای اصلی صفحه را اندازه گیری می کند. هدف LCP مدت زمان 2.5 ثانیه یا سریعتر از 2.5 ثانیه است.

FID (First Input Delay)

این شاخص مدت زمانی را که کاربر منتظر می ماند تا بتواند با صفحه سایت تعامل برقرار کند، را اندازه گیری می کند. یک FID خوب 100 میلی ثانیه یا کمتر است.

CLS (Cumulative Layout Shift)

این شاخص ارزیابی می کند که تا چه اندازه صفحه سایت در هنگام بارگزاری ثبات دارد. به این معنی که چیدمان و طرح صفحه سایت در هنگام بارگزاری نباید شیفت پیدا کند و هر المان در صفحه سایت باید در جایگاه مشخص خود ثابت بماند و حرکت نکند. به طور ایده آل، CLS صفحه سایت بهتر است بیش از 0.1 نباشد.

LCP FID CLS

لازم به ذکر است نمره مشخص شده برای شاخص های Core Web Vital می تواند با تکامل وب تغییر کند. در حقیقت، گوگل اعلام کرده است که هر سال با تغییر انتظارات کاربران، فاکتورهای بیشتری درباره تجربه کاربری به فاکتورهای رتبه بندی در موتورهای جستجو اضافه می کند.

استفاده از Core Web Vital در سئو سایت

هر چند ممکن است با اجرای این فاکتور سئو بر روی موتور جستجوی گوگل رتبه سایت شما تغییر و حتی افت پیدا کرده باشد، اما دنبال کردن Core Web Vital می تواند کمی به تلاشهای سئو سایت شما کمک کند. تمام آنچه نیاز دارید این است که صفحات سایت خود را به گونه ای طراحی کنید که مورد پسند و رضایت کاربران سایت قرار بگیرد.

Core Web Vital در سرچ کنسول گوگل:

اخیرا گوگل گزارش جدید Core Web Vital را با گزارش speed در سرچ کنسول جایگیرین کرده است. تصویر زیر نمایی از اجرای شاخص های جدید جستجو را در عملکرد صفحه سایت نشان می دهد. آنها را به صورت رنگ قرمز برای URLهای با محتوای ضعیف، رنگ نارنجی برای URL های نیازمند به بهبود و سبز برای URL های خوب طبقه بندی کرده است.

بر اساس نوع دستگاه به دو بخش موبایل و دسکتاپ مجزا کرده است. می توانید با کلیک بر روی open report نوع خطاهای مشخص شده برای هر URL را به طور مجزا مطالعه کنید و اطلاعات بیشتری به دست آورید.

در عین حال که تجربه عالی کاربران در هنگام کار با سایت برای سئو بسیار مهم است، اما این مورد فقط یکی از فاکتورهای سئو برای رتبه بندی است.

گوگل هنوز فاکتورهای دیگر مثل فاکتورهای اعتماد، کیفیت محتوا و محتوای مرتبط را در نظر دارد. به عبارت دیگر اگر دو صفحه سایت که دارای محتوای با کیفیت هستند و کیفیت هر دو صفحه با هم برابر باشد، گوگل به سراغ فاکتورهای Core Web Vital می رود. بنابراین اگر صفحاتی از سایت که دارای نمره پایینی در Core Web Vital هستند اما محتوای بهتر و مناسب تری دارند، ممکن است از صفحاتی که نمره بهتری در Core Web Vital دارند، در لیست نمایش موتور جستجو (SERP) رتبه بهتری بگیرند.

ردیابی فاکتورهای Core Web Vital در سایت:

روش های مختلفی برای ردیابی Core Web Vital در سایت وجود دارد:

  • حساب کاربری سرچ کنسول گوگل
  • ابزار Page Speed Insight گوگل
  • Lighthouse
  • Web Vital Chrome extention
  • Chrome DevTools
  • Chrome UX Report
جدیدترین مطالب
خدمات ما
اطلاعات تماس
شماره همراه

09158983103

شماره همراه پشتیبانی فنی

09152259192

آدرس ایمیل

info@mashhadseo.com

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *