تاثیر محتوا بر سئو سایت
محتوا پایه و اساس سئو را تشکیل می دهد. اگر می خواهید در موتورهای جستجو رتبه بگیرید باید در وب سایت خود، محتوا ایجاد کنید. اگر می خواهید در موتورهای جستجو نسبت به رقبایتان رتبه بهتری بگیرید، به یک استراتژی خاص برای تولید و انتشار محتوا نیاز دارید. محتوای یک وب سایت اشکال مختلفی دارد: پست های وبلاگ، معرفی محصولات، ویدئوها و تقریبا هر چیزی که در وب سایت خود برای مخاطبان منتشر می کنید اعم از فایلهای متنی، عکس، pdf، ورد، zip و … ، “محتوا” محسوب می شود.
محتوای خوب موجب می شود که وب سایت شما مورد توجه مخاطبان قرار گیرد در نتیجه موجب افزایش ترافیک و نتیجه بهتر در جستجوی ارگانیک می شود. بنابراین رتبه بهتری در موتورهای جستجو می گیرد. در ادامه، مهم ترین فاکتورهایی که باید برای ارتقاء رتبه وب سایت مورد توجه قرار گیرد را معرفی و نوع کارکرد آن را توضیح خواهیم داد:
-
عنوان صفحه یا meta title:
برچسب عنوان صفحه یا meta title چیست؟ برچسب عنوان یک عنصر HTML است که عنوان یک صفحه از وب سایت را مشخص می کند. برچسب های عنوان در نتایج موتورهای جستجو یا SERP به صورت یک تیتر قابل کلیک برای یک نتیجه مشخص نمایش داده می شود که از نظر کاربردی، سئو و اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی، کلیدی ترین عنصر است. برچسب عنوان یک صفحه از وب سایت به معنای توصیف دقیق و مختصر از محتوای آن صفحه وب سایت است.
چرا برچسب عنوان مهم است؟ برچسب عنوان عامل اصلی برای کمک به موتورهای جستجو است تا بدانند محتوای صفحه وب سایت شما راجع به چه چیزی است. همچنین اولین نشانه ای است که افراد از صفحه وب سایت شما دریافت می کنند.
برچسب های عنوان در سه بخش کلیدی از وب سایت نمایش داده می شوند:
1- نتایج موتورهای جستجو
2- مرورگر وب
3- شبکه های اجتماعی -
توضیحات متا:
توضیحات متا یا meta description یک ویژگی HTML است که خلاصه ای از یک صفحه وب سایت را نشان می دهد. موتورهای جستجو همانند گوگل توضیحات متا را در نتایج جستجو نمایش می دهند. توضیحات متا حداکثر 160 کاراکتر دارند . این توضیحات در نتایج جستجو می توانند به شدت بر نرخ کلیک کاربر تاثیر بگذارند. در واقع این پاراگراف کوتاه، فرصتی فراهم می کند تا وبمستر بتواند محتوای وب سایت را در بین لیست نتایج جستجوی پیش روی کاربر به گونه ای تبلیغ کند تا او را به کلیک بر روی این صفحه وب سایت ترغیب کند.
علاوه براین باید به طور هوشمندانه (شما بخوانید: به روش طبیعی، فعال و غیر اسپم) کلمات کلیدی مربوطه را در توضیحات متای آن صفحه از وب سایت بگنجانید و با این روش کاربر را مجاب کنید تا از میان نتایج جستجوی گوگل بر روی این صفحه کلیک کند. -
لینک های داخلی:
لینک داخلی چیست؟ لینک داخلی، پیوندی است که کاربر را از یک صفحه ی سایت به صفحه دیگری از همان سایت منتقل می کند.
لینک داخلی به این دلیل مهم است که می توان به وسیله لینک های داخلی، سلسله مراتبی از اطلاعات وب سایت ایجاد کرد که راهنمایی هم برای کاربران و هم برای ربات های خزنده موتورهای جستجو باشند و از این طریق می توان مطالب مرتبط در وب سایت را به هم پیوند داد. -
لینک های خارجی:
لینک خارجی پیوندی است که به هر دامنه ای غیر از دامنه وب سایت خود اشاره می کند. به عبارت دیگر اگر وب سایت شما یک پیوند به وب سایت دیگری داشته باشد، آن پیوند یک لینک خارجی برای وب سایت شما محسوب می شود. از نظر سئو چنانچه تعداد زیادی سایت به خصوص سایت های همکار که محتوایی مشابه وب سایت شما دارند، به وب سایتتان لینک دهند یعنی وب سایت شما در حوزه خود مهم و برجسته است. بنابراین رتبه بهتری در موتورهای جستجو می گیرید.
-
نکات مربوط به ساخت URL:
یک URL(Uniform Resource Locator) که بیشتر با عنوان “آدرس وب” شناخته می شود، موقعیت یک منبع مانند یک صفحه وب سایت را در اینترنت مشخص می کند. URL یک آدرس شامل نام پروتکل، نام دامنه و مسیر است.
برای نمایش صحیح URL در تمامی مرورگرها، طول URL ها باید از 2083 کاراکتر کمتر باشد. URL را باید به گونه ای بنویسید که ساده، مرتبط و دقیق باشد که هم برای کاربران و هم برای موتورهای جستجو قابل درک باشد. اگر چه URL ها می توانند شامل کد وشناسه باشند اما بهترین روش استفاده از کلماتی است که افراد می توانند درک کنند.
URLها باید صریح و در عین حال مختصر باشند به طوری که کاربر تنها با مشاهده URL بتواند از آنچه که انتظار می رود در صفحه باشد، مطلع شود.
در URLها مجاز نیستید از underscore، space و کاراکترهای دیگر برای جدا کردن کلمات استفاده کنید. در صورت نیاز از –(dash) برای جدا کردن کلمات در URL استفاده کنید. -
استفاده از تصاویر و ویدئو:
تصاویر و ویدئوها حتما حاوی محتوا هستند. انواع تصاویر با انواع پسوندها و انواع ویدئوها برای این ساخته می شوند که محتوایی را به مخاطب منتقل کنند. استفاده به جا و مناسب از تصاویر و ویدئوها در وب سایتها باعث جذب بازدیدکننده و جلب توجه موتورهای جستجو می شود.
با رعایت نکات سئو در ویدئوها و تصاویر می توانید رتبه وب سایت خود را ارتقاء دهید:
– باید به افزایش درک مخاطب کمک کند تا مورد توجه قرار گیرد.
– مرتبط با موضوع و محتوای صفحه وب سایت باشد.
– سرعت لود سایت را نگیرد.
– اسم فایل عکس و ویدئو با متا تگ های صفحه سایت همخوانی داشته باشد.
– کیفیت مناسبی داشته باشد و هنرمندانه تولید شود.
– در جایگاه مناسبی قرار گیرد.
– نیاز مخاطب را برطرف کند.
– گویا، مختصر و مفید باشد.
– بهتر است دارای محتوایی باشد که به صورت ویروسی انتشار می یابد.
یک سوم از کل جستجوهای انجام شده در بخش تصاویر گوگل انجام می گیرد و 12.5 درصد از SERP ها نتایج Image Pack را نشان می دهد. بنابراین این جنبه از سئو نباید نادیده گرفته شود.
شاید به یاد داشته باشید در سالهای گذشته، هنگامی که بر روی تصویری در بخش جستجوی گوگل کلیک می کردید مستقیما به وب سایت و صفحه ای که تصویر در آن قرار داشت منتقل می شدید. اما اکنون اگر روی تصویر کلیک کنید گوگل نسخه ای کامل از تصویر را باز می کند و آدرس سایت و توضیحات تصویر را نمایش می دهد. بسیاری از افراد به همین حد کفایت می کنند و به دنبال اطلاعات بیشتری نیستند و نیازی نمی بینند که وارد سایت مربوطه شوند.
در حالیکه فناوری تشخیص تصویر در موتورهای جستجو در سالهای اخیر پیشرفت بسیاری داشته است، ربات های خزنده موتورهای جستجو هنوز هم نمی توانند تصاویر را در صفحه وب سایت به خوبی ما انسانها تشخیص دهند. بنابراین برای دستیابی به رتبه های برتر در بخش تصاویر موتورهای جستجو بر روی سئوی تصاویر هم باید بهینه سازی صورت گیرد.
برای سئوی تصاویر باید تگ Alt تصاویر را با کلمات کلیدی مناسب و مرتبط با تصویر و متن صفحه وب سایت پر کنیم. این کار به بهبود رتبه بندی صفحه وب سایت نیز کمک می کند. علاوه بر این گاهی ممکن است تصاویر در صفحه وب سایت لود نشوند. در این صورت تگ Alt تصاویر، راهنمای خوبی برای کاربران سایت است. تگ Alt باید حداکثر شامل 125 کاراکتر باشد. سعی کنید از کلمات کلیدی ای که در متن صفحه استفاده کرده اید در تگ Alt تصاویر هم استفاده کنید و حداقل یکی از تصاویر، تگ Alt مشابه با عنوان صفحه سایت داشته باشد. -
چگالی کلمات کلیدی:
چگالی کلمات کلیدی به تعداد دفعاتی که یک کلمه کلیدی در یک صفحه از وب سایت تکرار می شود بستگی دارد. چگالی کلمات کلیدی نسبت تعداد دفعات تکرار یک کلمه کلیدی در یک صفحه از وب سایت به تعداد کل کلماتی که در آن صفحه وجود دارد گفته می شود. تکنیک خاصی برای چگالی کلمات کلیدی وجود ندارد اما توجه داشته باشید که استفاده بیش از حد و غیر معمول از کلمات کلیدی در صفحه وب سایت، از نظر الگوریتم های گوگل هک محسوب می شود و این عمل باعث می شود که گوگل وب سایت شما را پنالتی کند.
-
رعایت body tagها:
برچسب های عنوان h1 … h6 برچسب های HTML هستند که برای مشخص کردن تیترهای اصلی و زیر تیترها در یک متن و متمایز کردن این تیترها از پاراگراف ها استفاده می شوند.
سلسله مراتب h1 تا h6 به این معنی است که اهمیت h1 از برچسب h2 بیشتر است و اهمیت h2 از برچسب h3 بیشتر است و الی آخر. H1 مهمترین برچسب بعد از برچسب عنوان در صفحه است و نشان می دهد که محتوای صفحه شامل چه چیزی است. هر صفحه از وب سایت باید تنها یک برچسب h1 منحصر به فرد داشته باشد. برچسب های h2 تا h6 اختیاری هستند و به سازماندهی محتوای صفحه کمک بسیاری می کنند. همچنین استفاده از این برچسب ها خواندن و درک محتوای صفحه را برای کاربران و برای رباتهای خزنده موتورهای جستجو آسان می کنند. -
رعایت اصول خوانایی محتوا:
در هنگام نوشتن محتوای وب سایت، یکی از عواملی که افراد غالبا از آن غافل می شوند، خوانایی متن است. وبلاگ نویسان یا بازاریابان محتوا سعی می کنند چگالی کلمات کلیدی، چیدمان کلمات کلیدی، متا تگ ها، تگ Alt تصاویر و صدها فاکتور سئو را در صفحه وب سایت بهینه سازی کنند اما آنها غالبا نسبت به خوانایی محتوا بی توجه هستند. شاید به این دلیل که الگوریتم مستقیمی برای این مورد وجود ندارد و خوانایی محتوا یکی از فاکتورهای غیر مستقیم برای رتبه بندی است که البته تاثیر به سزایی بر روی سئوی وب سایت دارد.
خوانایی محتوا یعنی میزان سهولت در درک مطلب. در واقع باید نوشتار مطلب به گونه ای باشد که خواننده به آسانی مطلب را متوجه شود.
اصولا اگر متن نوشته شده به آسانی قابل خواندن و درک باشد، پس خوانایی خوبی دارد. میزان خوانایی باید به گونه ای باشد یک دانش آموز متوسط بتواند مطلب را به راحتی بخواند و درک کند. الگوریتم های رتبه بندی موتور جستجو نیز برای نمره دهی به خوانایی محتوا همانند انسان رفتار می کنند. بنابراین فاکتورهایی همانند سرعت ادراک، قابلیت خواندن از فاصله ای نه چندان دور، قابلیت خواندن از هر زاویه دید، قابلیت دیده شدن، خسته نشدن چشم در هنگام خواندن و … بر سئو موثر است. به علاوه اگر خوانایی محتوا خوب باشد، کاربران بیشتری در صفحه می مانند و نرخ خروج کمتر می شود و Bounce Rate بهبود می یابد و حتی ممکن است افراد مطلب شما را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارند و این یعنی مطلب شما محبوبیت دارد.
– از کلمات ساده و کوتاه استفاده کنید.
– از جملات کوتاه استفاده کنید.
– بهتر است به صورت محاوره ای بنویسید. تصور کنید در دنیای واقعی می خواهید این مقاله را برای مخاطبان خود ارائه دهید.
– از فونت و سایز فونت مناسب استفاده کنید.
– از تصاویر مناسب و به جا استفاده کنید.
– متن را با تیترها و زیرتیترهای مناسب طبقه بندی کنید. -
سرعت لود:
سرعت لود صفحه میزان سرعت لود محتوای یک صفحه از وب سایت است. هر چقدر سرعت لود صفحه وب سایت شما بیشتر باشد از نظر کاربران و از نظر موتورهای جستجو بهتر است. برخی از فاکتورهای مهم برای سرعت لود وب سایت عبارتند از:
– فعال کردن فشرده سازی: از Gzip برای کاهش حجم فایل های HTML، CSS و JavaScript که حجم آن ها از 150 بایت بزرگتر است استفاده کنید. برای فشرده سازی تصاویر هم می توانید از نرم افزار photoshop استفاده کنید.
– minify کردن فایلهای CSS، JavaScript و HTML: با از بین بردن فضاهای خالی، کاما و دیگر موارد اضافی سعی کنید حجم فایلهای خود را کم کنید. سایتهای بسیاری وجود دارند که این فایل ها را به صورت آنلاین minify می کنند.
– تغییر مسیر(Redirect)ها را کاهش دهید: هر بار که صفحه سایت به صفحه دیگری هدایت می شود، بازدیدکنندگان وب سایت زمان بیشتری را برای لود صفحه مورد نظر صرف می کنند.
– از قدرت cache مرورگر استفاده کنید: مرورگرها اطلاعات بسیاری را در خود ذخیره می کنند مانند فایل های JavaScript، CSS، تصاویر و موارد دیگر. به گونه ای که وقتی بازدیدکننده مجددا وب سایت شما را باز می کند، مرورگر مجبور نیست این اطلاعات را دوباره بارگیری کند.
– زمان پاسخگویی سرور را بهبود بخشید
– از CDN استفاده کنید
– تصاویر را بهینه سازی کنید. -
پاسخگویی به نظرات کاربران:
گذاشتن نظرات توسط کاربران نشان می دهد که آنها به وب سایت شما علاقه مندند خواه این نظرات مثبت و یا منفی باشند. پاسخ دهی به نظرات بخشی از وظایف مدیر وب سایت است. اگر چه این کار می تواند وقت گیر باشد اما به ساخت یک تصویر مثبت از برند شما کمک می کند. پاسخ دادن به نظرات مزایای بازاریابی بسیاری خوبی برای وب سایت شما دارد و به بهینه سازی وب سایت کمک می کند. نظرات کاربران به افزایش ترافیک وب سایت کمک می کند. نظرات کاربران می تواند محلی برای نوشتن کلمات کلیدی باشد. علاوه بر این اگر به نظرات کاربران به طور مرتب پاسخ دهید، کاربران منتظر دریافت پاسخ می مانند بنابراین مجددا به وب سایت شما مراجعه می کنند تا پاسخ شما را بخوانند.
(1) نظر
مطلب بسیار خوب و کاربردی ای بود. متشکرم از نویسنده این مقاله